Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Σε κάθε γωνιά της Αττικής με την εφημερίδα στο χέρι

Στα καράβια
Στα καράβια
Εργοστάσια και γιαπιά, μεγάλα εμπορικά καταστήματα και νοσοκομεία, γραφεία και άλλες υπηρεσίες, Μέσα Μεταφοράς, καράβια και εκατοντάδες άλλοι χώροι δουλειάς, συνοικίες, δρόμοι, πάρκα και σε πολλά ακόμα σημεία της Αττικής φτάνει ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις της ΚΕ.

Η αρχή για τη μεγάλη αυτή εξόρμηση, με τις Οργανώσεις να έχουν διακινήσει μέχρι χτες το απόγευμα πάνω από το 92% του πλάνου τους και τα υπόλοιπα φύλλα να είναι «κρατημένα» για φίλους και οπαδούς, έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν το «πολύτιμο φορτίο» έφτασε στα κατά τόπους γραφεία του Κόμματος. Γρήγορα και τηρώντας τα μέτρα προστασίας, τα φύλλα φορτώθηκαν στα αυτοκίνητα και άρχισε η χρέωση στα μέλη και τους φίλους, με τη διακίνηση «σπίτι - σπίτι» να ξεκινά.

Μέσα σε μόλις μία μέρα, οι περισσότερες ΤΟ προσέγγιζαν τους στόχους τους, ενώ δεν ήταν λίγες οι ΚΟΒ που έψαχναν επιπλέον φύλλα, αφού πολλοί οπαδοί που είχαν παραγγείλει τον «Ριζοσπάστη» τους, τελικά ζητούσαν δύο και τρεις εφημερίδες παραπάνω, για να κουβεντιάσουν με φίλους και συναδέλφους τους. Από το Σάββατο το πρωί σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μέγαρα, για παράδειγμα, τα φύλλα είχαν εξαντληθεί, ενώ μια σειρά ΚΟΒ όπως της Α' Αθήνας και του Γαλατσίου αναπροσάρμοζαν τους στόχους τους προς τα πάνω. «Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον από κόσμο είναι πολύ μεγάλο, μάλιστα δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που κόσμος ζητάει και επιπλέον φύλλα για να διακινήσει. Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους και νέους που όλο αυτό το διάστημα βιώνουν στο πετσί τους και εν μέσω πανδημίας, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, ώστε να ενημερωθούν για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», λένε τα μέλη του Κόμματος, ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα της εξόρμησης στο κέντρο της Αθήνας.

Πειραιάς
Πειραιάς
Το Σάββατο το πρωί, μέλη της ΤΟ Μεταφορών, μαζί με φίλους του Κόμματος «όργωναν» πλοία και πιάτσες ναυτεργατών, προβλήτες και στέκια λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Πιάνουν τη συζήτηση στα μηχανοστάσια, στα καταστρώματα, με τον προβληματισμό να φουντώνει για την κατάσταση αλλά και γύρω από τη διέξοδο προς όφελος των εργατών, τη στρατηγική του ΚΚΕ. Το πρωί της Δευτέρας το πλάνο της Οργάνωσης είχε σχεδόν υπερκαλυφθεί, σαν μια ακόμα επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών του Κόμματος με τους ναυτεργάτες και τους λιμενεργάτες.

Χιλιάδες φύλλα διακινήθηκαν ακόμα σε βιομηχανικούς κλάδους, όπως στην Ενέργεια, σε εργολαβικούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, σε διυλιστήρια, σε βιομηχανίες φαρμάκου και φαρμακαποθήκες, σε εργοστάσια τροφίμων κ.ά. Ξεχωρίζει, επίσης, η προσπάθεια για διακίνηση των Θέσεων σε εργοστάσια και άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς στη βιομηχανική ζώνη της Δυτικής Αττικής που με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι στο κόκκινο της πανδημίας, και οι κομμουνιστές είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για μέτρα προστασίας. Ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις και η ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής μπήκαν σε δεκάδες τέτοιους χώρους δουλειάς, τροφοδοτώντας ακόμα περισσότερο τη συζήτηση γύρω από την ανάγκη έντασης της πάλης για μέτρα προστασίας.

Δραπετσώνα: Με περιοδεία στα «Λιπάσματα» συνδυάστηκε η εξόρμηση
Δραπετσώνα: Με περιοδεία στα «Λιπάσματα» συνδυάστηκε η εξόρμηση
Στο πόδι παραμένουν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος στον Πειραιά, με την πανεξόρμηση σε κάθε γειτονιά να συνεχίζεται χωρίς σταματημό, αφού η ΤΟ Πειραιά είχε το μεγαλύτερο πλάνο σε ολόκληρη την ΚΟ Αττικής. Στο πλαίσιο της εξόρμηση, στον χώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα περιόδευσε την Κυριακή η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Β' Πειραιά του ΚΚΕ, συζητώντας με εργατόκοσμο, λαϊκές οικογένειες που βγαίνουν στην περιοχή να ξεσκάσουν. Μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, δηλαδή σε λίγο παραπάνω από 24 ώρες είχε διακινηθεί πάνω από το 85% του πλάνου της ΤΟ (πάνω από 3.000 φύλλα), ενώ το σύνολο των ΚΟΒ δήλωναν αποφασισμένες να μην επιστραφεί «ούτε φύλλο», κάτι που χτες φαινόταν ότι γίνεται πράξη.

Μία από τις πιο επιτυχημένες εξορμήσεις πραγματοποιήθηκε στις Νότιες Συνοικίες της Αττικής, όπου το βράδυ της Κυριακής είχαν ήδη διακινηθεί πάνω από 2.300 φύλλα, από τους μεγαλύτερους αριθμούς των τελευταίων ετών. Οι Οργανώσεις από το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωναν τις άμιλλες ανάμεσά τους, κάτι που βοήθησε στο μαχητικό κλίμα, στο «να φτάσουμε στον έναν ακόμα» με την εφημερίδα όπως έλεγαν χαρακτηριστικά. Ετσι η ΚΟΒ Μοσχάτου, για παράδειγμα, ανανέωσε την άμιλλά της με την ΚΟΒ Π. Φαλήρου για τριψήφιο αριθμό φύλλων, αφού το πλάνο και των δύο αποδείχτηκε ...μικρό. Αντίστοιχη «μάχη» δόθηκε και ανάμεσα στις ΚΟΒ Μπραχαμίου και Καλλιθέας, γειτονιές που έτσι κι αλλιώς είχαν ντυθεί στα «κόκκινα» για να προϋπαντήσουν τις Θέσεις.

Π. Φάληρο
Π. Φάληρο
Με μαχητικότητα και ενθουσιασμό δίνεται στην Ανατολική Αττική, από το Γραμματικό και τον Μαραθώνα έως την εργατούπολη του Λαυρίου. Επίσης, στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας, στις Ανατολικές Συνοικίες και στα Βόρεια, σε μια μάχη που αφήνει παρακαταθήκη για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα.

Στη μάχη της διακίνησης των Θέσεων ρίχτηκαν και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Αθήνας. Μια εξόρμηση που βρίσκει τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να πρωτοστατούν για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Μέχρι και χτες, αν και οι σχολές παραμένουν κλειστές, εκατοντάδες ήταν οι φοιτητές που προμηθεύτηκαν τις Θέσεις, μαζί με το κάλεσμα σε κάθε νέο που αγωνιά να βρει αποκούμπι στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ: «Για την κοινωνία και το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη σήμερα».


Δυτική Αθήνα: Εξόρμηση στο πάρκο Τρίτση
Δυτική Αθήνα: Εξόρμηση στο πάρκο Τρίτση

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ