Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΛΑΣΙΘΙ
Η εκτόξευση των κρουσμάτων έχει την υπογραφή της κυβέρνησης

Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διασπορά του κορονοϊού και τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα στον δήμο Χαλκιδέων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του λαού.

«Το τελευταίο διάστημα οι χώροι δουλειάς "βράζουν" από κρούσματα», τονίζει. «Στα εργοστάσια είναι κανόνας η έλλειψη πρόληψης, η έλλειψη επαναλαμβανόμενων τεστ, η λειψή ιχνηλάτηση ακόμα και όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν όλη την βάρδια σε κλειστό χώρο συχνά χωρίς τον απαραίτητο εξαερισμό και σε θερμοκρασία ψυγείου, περνώντας το προϊόν χέρι με χέρι, χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας ούτε στα αποδυτήρια και στους χώρους διαλείμματος. Μάλιστα, οι ίδιοι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν και 12ωρα για τις ανάγκες του εργοδότη για περισσότερα κέρδη. Ποια μέτρα προστασίας πάρθηκαν για αυτούς τους εργαζόμενους;».

Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η περίπτωση της ΜΙΜΙΚΟΣ - HQF, όπου τις προηγούμενες μέρες εντοπίστηκαν πάνω από 50 κρούσματα, δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας για την κατάσταση που επικρατεί στα εργοστάσια της περιοχής.

Σε αντίστοιχη παρέμβασή του, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, επισημαίνει ότι η μεγάλη διασπορά στη Χαλκίδα συνοδεύεται επίσης από αυξημένα κρούσματα στους γειτονικούς δήμους Διρφύων - Μεσσαπίων και Θήβας, όπου και εργάζονται εκατοντάδες κάτοικοι του δήμου Χαλκιδέων. Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και τις μεγάλες ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας, υπογραμμίζει την ανάγκη να παρθούν έστω και τώρα μέτρα ουσιαστικής προστασίας του λαού.

Στο Λασίθι

Ανακοίνωση με αντίστοιχο περιεχόμενο εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Λασιθίου του ΚΚΕ, μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στο νομό, «αυτήν τη φορά στην πόλη του Αγίου Νικολάου με επίκεντρο σχολικές μονάδες και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως και σε νοσηλευτές του ΓΝΑΝ».

Μεταξύ άλλων, η Κομματική Οργάνωση επισημαίνει τις κυβερνητικές ευθύνες «για το μη ασφαλές και χωρίς ουσιαστικά μέτρα άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», όπως και τις μεγάλες ελλείψεις στις δημόσιες δομές Υγείας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «οι ουρές αυτές τις μέρες στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια του Αγίου Νικολάου είναι συνέχεια αυτών στη Σητεία στις αρχές του μήνα».

Η Κομματική Οργάνωση χαιρετίζει «τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία του νομού μας, με τη συμπαράσταση άλλων μαζικών φορέων, την οργάνωση και τη διεκδίκηση των κατοίκων για μέτρα για την υγεία και ενίσχυση των μονάδων Υγείας».

Παράλληλα, σε αντίθεση με διάφορους τοπικούς παράγοντες που σπέρνουν τον εφησυχασμό και μεταφέρουν την ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στις πλάτες του λαού, υπενθυμίζει την πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να συζητηθεί κατ' επειγόντως και στους 4 δήμους του Λασιθίου η κατάσταση στις μονάδες Υγείας και τα μέτρα που απαιτούνται για τη θωράκιση της υγείας του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ