Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Πλατύ άνοιγμα στον λαό με μεγάλη ανταπόκριση

Μια μεγάλη πανεξόρμηση είναι σε εξέλιξη από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και άρχισαν να φτάνουν στις Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα τα φύλλα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» με το πρώτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος. Το θέμα του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ είναι: «Δυνατό ΚΚΕ. Νους - καρδιά - οργανωτής της εργατικής λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό».

Ηδη έχουν διακινηθεί περισσότερα από 65.000 φύλλα σε όλη τη χώρα, με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να έχουν ριχτεί από την πρώτη στιγμή με ενθουσιασμό στη μάχη της διάδοσης των Θέσεων. Αλλωστε, με πυρετώδεις ρυθμούς, το προηγούμενο διάστημα, σχεδίαζαν την πανεξόρμηση, έβαζαν στόχους, έκλειναν ραντεβού, προκειμένου να ενημερώσουν για την έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας. Και από την πρώτη στιγμή που έφτασαν οι εφημερίδες ξεκίνησε η διακίνηση: Χώροι δουλειάς, συνοικίες, πάρκα και άλλοι χώροι βρέθηκαν στο επίκεντρο της μεγάλης εξόρμησης.

Το πλατύ αυτό και μαχητικό πολιτικό άνοιγμα συνδυάζεται με τα μέτωπα πάλης όπου ήδη πρωτοστατούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως της Εκπαίδευσης, της Υγείας, των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς κ.λπ. Εκτός από διάδοση της εφημερίδας και των σημαντικών ντοκουμέντων του Συνεδρίου είναι και ένα κάλεσμα συστράτευσης και πάλης για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της κρίσης και της πανδημίας, για να οργανώσει την αντεπίθεσή του, να εμπιστευτεί το ΚΚΕ στις σύνθετες μάχες που έχει μπροστά του.

Το πρώτο κείμενο των Θέσεων που κυκλοφορεί έχει τίτλο: «Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τη δράση της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό στο 21ο Συνέδριο».

Υπενθυμίζουμε ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμα κείμενα Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο.

Συγκεκριμένα το δεύτερο κείμενο με θέμα: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα και το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα» θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6 - 7 Φλεβάρη.

Ενώ το τρίτο κείμενο των Θέσεων για το Συνέδριο έχει ως θέμα: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα, η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και η παρέμβαση του ΚΚΕ» και θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 - 14 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ