Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Απαιτούν μέτρα πραγματικής στήριξης και προστασίας

Μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για την επιβίωσή τους, αλλά και μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού, απαίτησαν Αγροτικοί Σύλλογοι της Φθιώτιδας που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις.

Στη Μακρακώμη, ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, το πρωί της Παρασκευής 29 Γενάρη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην είσοδο της πόλης και πορεία με αγροτικά μηχανήματα. Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Περιφέρειας Στερεάς και του δήμου Μακρακώμης.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής διεκδικούν μέτρα ουσιαστικής οικονομικής στήριξης απέναντι στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας καθώς και ενίσχυση του υποστελεχωμένου ΚΥ Μακρακώμης. Παράλληλα, απαιτούν την αντιμετώπιση οξυμένων προβλημάτων όπως η έξαρση του καταρροϊκού πυρετού και η ανάγκη δωρεάν εμβολιασμού από την Περιφέρεια όλων των κοπαδιών αιγοπροβάτων της περιοχής, η καθυστέρηση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην καταγραφή και τις αποζημιώσεις για τους πληγέντες του «Ιανού», καθώς και η στήριξη των φιστικοπαραγωγών της περιοχής.

Στην κινητοποίηση των Συλλόγων της Μακρακώμης βρέθηκαν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Κώστας Σκαρλάτος, δημοτικός σύμβουλος Μακρακώμης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκφράζοντας τη στήριξή τους.

Με εξορμήσεις στην Πελασγία και τη Στυλίδα και με παρέμβαση στο δημαρχείο, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελασγίας και Στυλίδας, έδωσαν συνέχεια στις δράσεις διεκδίκησης πραγματικών μέτρων ανακούφισης, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών και την κοροϊδία που βιώνουν από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησε επίσης στην Τιθορέα και η Πρωτοβουλία Αγροτών Ελάτειας - Τιθορέας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ