Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποχαιρετά τον αγωνιστή δικηγόρο Γιώργο Παριανό

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο του Γιώργου Παριανού:

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον αγωνιστή δικηγόρο Γιώργο Παριανό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 6 Δεκέμβρη. Ο Γιώργος Παριανός ως μέλος της ΚΝΕ στα χρόνια της χούντας δραστηριοποιήθηκε μέσα από τις γραμμές της Αντι-ΕΦΕΕ, υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην κατάληψη του Πολυτεχνείου. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε, από το Μάη έως τον Αύγουστο του '73, στα κολαστήρια του ΕΑΤ - ΕΣΑ, του ΚΕΣΑ και της Ασφάλειας, και ξανά στο ΕΑΤ - ΕΣΑ το Δεκέμβρη του '73, και αντιμετώπισε παλικαρίσια τις διώξεις και τους βασανισμούς.

Μετά τη μεταπολίτευση έδρασε για χρόνια μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και συνέβαλε στην ανασυγκρότηση του κινήματος ειρήνης, μέσα από την Εθνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Ο Γιώργος Παριανός ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στο χώρο της δικηγορίας, συμμετέχοντας ως υποψήφιος σε πολλές μάχες των δικηγορικών εκλογών. Το 2005 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων".

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του».

  • Τον Γ. Παριανό αποχαιρετά με ανακοίνωσή της και η ΕΕΔΥΕ, αναδεικνύοντας τη συμβολή του στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και στην ανασυγκρότηση της Επιτροπής μετά τη διάλυσή της από τη χούντα, διατελώντας μέλος της Γραμματείας της.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ