Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΡ
Σταθερή η υποεκπροσώπηση του ΚΚΕ στους τηλεοπτικούς σταθμούς

Τη διαχρονική υποεκπροσώπηση του ΚΚΕ στα τηλεοπτικά κανάλια, σε σχέση με το εκλογικό του ποσοστό, επιβεβαιώνουν τα ίδια τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΣΡ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 τα στελέχη του ΚΚΕ είχαν αριθμό τηλεοπτικών εμφανίσεων που έφτανε στο 4,4% κατά μέσο όρο, ενώ το Κόμμα είχε «χρόνο έκθεσης» μόλις 3,1% (!) αν και το εκλογικό του ποσοστό με βάση τις τελευταίες εκλογές (2015) ήταν στο 5,55%. Σημειώνεται ότι στην ίδια την έκθεση του ΕΣΡ οι αντίστοιχοι πίνακες συγκρίνονται με τα εκλογικά ποσοστά για κάθε κόμμα στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε για τα στελέχη του το 36,6% των εμφανίσεων και «χρόνο έκθεσης» 47,4%, αν και το εκλογικό του ποσοστό ήταν 35,46%. Η ΝΔ είχε για τα στελέχη της 24,8% και «χρόνο έκθεσης» 24,2% (με εκλογικό ποσοστό 28,09%). Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αν και είχε πάρει στις εκλογές 6,29%, εμφανίζονταν σε ποσοστό που έφτανε 9,3% σε τηλεοπτικές εκπομπές. Οι δε ΑΝΕΛ, με εκλογικό ποσοστό μόλις 3,69%, απολάμβαναν τηλεοπτικό χρόνο 8%.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org