Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σκοπιμότητες πίσω από τις «έκτακτες» καρατομήσεις

Την προσπάθεια επιβολής σιωπής νεκροταφείου καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις τοποθετήσεις προϊσταμένων και υποδιευθυντών νοσηλευτών από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο 3329/2005 ο εκάστοτε διοικητής δύναται να «αναθέτει προσωρινά καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και Τομέα μέχρι την πλήρωση των θέσεων αυτών» όταν ο προϊστάμενος απουσιάζει ή κωλύεται, ή συνταξιοδοτήθηκε ή υπέπεσε σε πειθαρχικό αδίκημα ασύμβατο με την εκτέλεση καθηκόντων του. Ωστόσο, στην περίπτωση του ΠΓΝΙ καμία θέση δεν κενώθηκε για να πληρωθεί. Μάλιστα, σημειώνεται ότι δεν υπήρξε καμία υπηρεσιακή εισήγηση που να αιτιολογεί είτε το ξήλωμα είτε την τοποθέτηση των νέων στελεχών. Για τις αποφάσεις αυτές η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει προκλητικά επίκληση των «έκτακτων λειτουργικών αναγκών που προέκυψαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» εκτιμά ότι πολιτική στόχευση των αποφάσεων αυτών είναι «να προειδοποιήσει ότι όποιος ορθώσει ανάστημα θα ξηλωθεί, θα λοιδορηθεί και θα τυλιχτεί σε μια κόλλα χαρτί», καταγγέλλοντας την τοποθέτηση στελεχών της ΔΑΚΕ για την πλήρωση των θέσεων με τη συναίνεση ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαμόρφωση ενός «πρόθυμου στρατού» στελεχών που θα συναινέσει και θα υλοποιήσει την «αύξηση της οικονομικής αυτονομίας των δημόσιων νοσοκομείων» και την «επέκταση των Συμπράξεων με τον Ιδιωτικό Τομέα», αναφέρει η ανακοίνωση, είναι η στόχευση του επόμενου διαστήματος «παρά τα οδυνηρά και θανατηφόρα διδάγματα της πανδημίας για ανάγκη αποκλειστικά δημόσιου ,δωρεάν συστήματος Υγείας με κεντρικό σχεδιασμό και συντονισμό των δομών Υγείας για να σωθούν ζωές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ