Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ερώτηση του ΚΚΕ για το ΚΥ Σερβίων Κοζάνης

Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την υποστελέχωση το Κέντρο Υγείας Σερβίων στην Κοζάνη κατέθεσαν στον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει καρδιολόγος, ενώ ο μοναδικός παθολόγος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα χωρίς να αντικατασταθεί. Το Μικροβιολογικό Τμήμα δουλεύει μόνο με παρασκευαστή, το Ακτινολογικό Τμήμα μόνο με χειριστή ακτινολογικού, ενώ το Γυναικολογικό Τμήμα μόνο με μαία. Υπάρχουν παιδίατρος, οδοντίατρος καθώς και γενικοί γιατροί, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται στο ΚΥ μετά την αναστολή λειτουργίας Περιφερειακών Ιατρείων, επομένως δεν είναι εξασφαλισμένη η μόνιμη παρουσία των ειδικοτήτων αυτών. Επίσης, στην καθαριότητα εργάζεται μόλις ένα άτομο, επικουρικός εργαζόμενος εδώ και 2 χρόνια που δεν επαρκεί.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες με την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη για ενίσχυση του ΚΥ με μόνιμο και σταθερό προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι πάγιες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού». Ζητούν από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Σερβίων με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να εξασφαλίσουν τη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, καθώς και τον εξοπλισμό του με όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό και τεχνικό εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ