Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα 24ωρη απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς ενάντια στο «νομοσχέδιο Πέτσα»

«Συναγερμός» για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου από την Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας

Σε νέα 24ωρη απεργία μέχρι σήμερα στις 6 μ.μ. προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) σε όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, στις ιστοσελίδες τους, στα δημόσια ραδιόφωνα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη 24ωρη απεργία, αφού η πρώτη είχε ξεκινήσει στις 6 μ.μ. της Τρίτης, με απόφαση των Ενώσεων, αντιδρώντας στο «νομοσχέδιο Πέτσα» που προβλέπει αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για το προσωπικό των ΜΜΕ και νέες παροχές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε μαχητική συμμετοχή στην απεργία καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ απαιτώντας να αποσυρθούν όλα τα αντεργατικά άρθρα και διατάξεις του νομοσχεδίου, αναδεικνύοντας ότι πλήττουν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. «Ολοι οι εργαζόμενοι με μια φωνή να αντιταχθούν στο νομοσχέδιο, στην πολιτική της κυβέρνησης», καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καλώντας σε πάλη ενάντια σε κάθε δυσμενή εργασιακή μεταβολή, για να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, να υπογραφούν Κλαδικές Συμβάσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Απαιτεί κάθε εργαζόμενος να ασκεί τα καθήκοντα της ειδικότητάς του, για το μέσο στο οποίο έχει προσληφθεί, και μόνο, καθώς και πλήρη σύνθεση των εξωτερικών συνεργείων, με εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων για ασφαλή δουλειά για όλους. «Κανένα παζάρι με κυβέρνηση και εργοδότες, καμιά υποχώρηση μπροστά στα δικαιώματά μας στη ζωή και τη δουλειά!» σημειώνει.

Τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς δηλώνει η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας. Αναδεικνύει ότι όσα προβλέπει ο απαράδεκτος «νόμος Πέτσα», για την εντατικοποίηση και το ξεζούμισμα των εργαζομένων, είναι εκείνα τα ζητήματα που ήρθαν στο προσκήνιο και με την πανελλαδική απεργία στις 26 του Νοέμβρη, «παρά το γεγονός ότι αυτή αγνοήθηκε από τα περισσότερα συνδικάτα στον κλάδο μας». Η Ενωση σημαίνει συναγερμό για τους εργαζόμενους, καλώντας «οργανωμένα, σε κάθε χώρο δουλειάς, να αντιπαλέψουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και συνολικότερα την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org