Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΛΑΪΚΟ»
Επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις

«Είναι επιτακτικότατη ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους ειδικευόμενοι γιατροί στην κλινική Covid στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό».

Οπως επισημαίνουν, «οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας επιβάλλουν την άμεση πρόσληψη νέου, μόνιμου προσωπικού, σε ένα νοσοκομείο το οποίο ήδη πριν από την πανδημία (υπο)λειτουργούσε με πολλά κενά».

Ως εργαζόμενοι ιατροί στην κλινική Covid του νοσοκομείου, ήδη από την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας Covid, είχαμε επισημάνει ότι ο αριθμός των 9 ειδικευομένων είναι οριακός για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της κλινικής. Κάτι τέτοιο φάνηκε από τη δυσκολία κάλυψης των εφημεριών της κλινικής, για την οποία, τον τελευταίο μήνα, απαιτήθηκε η συνδρομή ειδικευομένων από τις Παθολογικές κλινικές για την αναπλήρωση κενών, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακής διασποράς, αλλά και η υπερεργασία συναδέλφων, για κάποιους από τους οποίους οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας ξεπέρασαν (ή θα ξεπεράσουν αυτόν το μήνα) τις 100. Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση για το νοσηλευτικό προσωπικό, με δεκάδες χρωστούμενα ρεπό.

(...) Οπως ήδη θα γνωρίζετε, η κάθε εφημερία μάς βρίσκει με όλο και λιγότερα διαθέσιμα κρεβάτια και ήδη αναγκαστήκαμε να επεκτείνουμε την κλινική θετικών κρουσμάτων στη θέση των υπόπτων (...) Eίναι χαρακτηριστικό δε το γεγονός ότι σύντομα μπορεί να χρειαστεί να νοσηλεύουμε και διασωληνωμένους ασθενείς σε κοινούς θαλάμους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ