Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Νέα απειλή προστίμου στο ΚΚΕ από τη δημοτική αρχή!

Συνεχίζεται η στοχοποίηση της δράσης του Κόμματος στην περιοχή

Η κλήση που επιδόθηκε στην ΤΟ Εβρου του ΚΚΕ για ...γραπτές επεξηγήσεις για την ανάρτηση πανό
Η κλήση που επιδόθηκε στην ΤΟ Εβρου του ΚΚΕ για ...γραπτές επεξηγήσεις για την ανάρτηση πανό
Εμπνευσμένη από το κρεσέντο αυταρχισμού της κυβέρνησης, η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης δίνει συνέχεια στην απαράδεκτη επιχείρηση φίμωσης του ΚΚΕ και στοχοποίησης των μελών του, απειλώντας ξανά με πρόστιμο την Τομεακή Επιτροπή Εβρου για την ανάρτηση πανό!

Σε έγγραφο που στάλθηκε στις 23 Νοέμβρη στα γραφεία της ΤΕ Εβρου και λήφθηκε χτες, Τετάρτη, υπογεγραμμένο από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιώργο Κιζιρίδη, καλείται «υπεύθυνος» της ΤΕ Εβρου «για υποβολή επεξηγήσεων» σε υπηρεσία του δήμου για «αυθαίρετη αφισοκόλληση».

Μάλιστα, η δημοτική αρχή απειλεί πως εάν δεν υποβληθούν εγγράφως οι επεξηγήσεις που απαιτεί για την ανάρτηση ενός πανό του Κόμματος, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αλεξανδρούπολης θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμου! Η δημοτική αρχή αξιοποίησε για το νέο αυτό επεισόδιο αυταρχισμού τη δημοτική αστυνομία. Οπως προκύπτει από τα έγγραφα, δύο άνδρες της στάλθηκαν να ελέγξουν, και μάλιστα δύο φορές, στις 9 και 11 Νοέμβρη, το χώρο όπου είχε αναρτηθεί το πανό.

Το έγγραφο περιλαμβάνει ακόμα και περιγραφή του περιεχομένου που αναγραφόταν στο συγκεκριμένο πανό («Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη - Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας») καθώς, όπως φαίνεται, η δημοτική αρχή ενοχλήθηκε περισσότερο από την ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά την απαράδεκτη κατηγορία περί «διενέργειας διαφήμισης» από το ΚΚΕ.

Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη δημοτική αρχή είχε απειλήσει και τον περασμένο Αύγουστο, με την ίδια δικαιολογία, το ΚΚΕ με επιβολή προστίμου, για τα υλικά που προπαγάνδιζαν την πολιτική ομιλία - συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιούνη στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με θέμα τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Η «έκθεση ελέγχου» από τη δημοτική αστυνομία που καταγράφει το σύνθημα του πανό
Η «έκθεση ελέγχου» από τη δημοτική αστυνομία που καταγράφει το σύνθημα του πανό
Πρόκειται για τα υλικά που με τον μηχανισμό που στήθηκε με το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης, μετά την αξιοποίηση ενός χαφιέ που «ανησυχούσε» τον Αύγουστο για την «απειλή» που αυτά προκαλούσαν στην «ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών», είχε απομακρύνει τότε, με την προκλητική αιτιολογία ότι αποτελούν «κίνδυνο για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων».

Η επιχείρηση φίμωσης και τρομοκράτησης του ΚΚΕ δεν περιορίζεται στις απειλές προστίμων. Την ίδια ώρα που στον Εβρο διώκεται από την αστυνομία η συνδικαλιστική δράση με το εξοντωτικό και απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε την περασμένη βδομάδα στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, συνεχίζεται μια 4μηνη έρευνα της αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας έχει κληθεί μέλος του ΚΚΕ στο ΑΤ Αλεξανδρούπολης προκειμένου να εξεταστεί με βάση την απλή αναφορά που είχε κάνει ο παραπάνω χαφιές, ότι εντόπισε το αυτοκίνητό του σε αφισοκόλληση, χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο.

Αν και η δημοτική αρχή δεν τόλμησε να πραγματοποιήσει τις απειλές της την προηγούμενη φορά και να επιβάλει κάποιο πρόστιμο, αποδεικνύεται πως ορισμένοι δεν ενοχλούνται από ...τις λινάτσες και τα χαρτόνια αλλά από την ίδια τη δράση του ΚΚΕ, είτε αυτή έχει να κάνει με την πάλη για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, είτε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Πόσο μάλλον σε μια περιοχή που «βολτάρει» κάθε τρεις και λίγο ο Αμερικανός πρέσβης επιθεωρώντας το «περιουσιακό στοιχείο» του αμερικανικού στρατού και κρίσιμα έργα ενεργειακών υποδομών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ