Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Γέμισαν οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία και το προσωπικό εξαντλείται

Στο «κόκκινο» συνεχίζεται η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας της Θεσσαλίας, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών της περιοχής. Ετσι, παρά το γεγονός ότι οι εισαγωγές εμφάνισαν χτες μια μικρή μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, πλέον όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ, συνολικά 71 κλίνες, και στα πέντε νοσοκομεία είναι γεμάτα. Αδεια κλίνη ΜΕΘ δεν υπάρχει πλέον ούτε στο Νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο εδώ και περίπου είκοσι μέρες διακομίζονται ασθενείς με Covid-19 από τη Θεσσαλία, ενώ πριν από λίγο γέμισε και η τελευταία άδεια κλίνη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο την τελευταία βδομάδα σήκωνε το βάρος από τη Θεσσαλία.

Σοκαριστικές οι εικόνες από τα συντρίμμια του συστήματος Υγείας

Η κατάσταση που περιγράφουν οι υγειονομικοί σοκάρει! Κάθε κρεβάτι που αδειάζει, επειδή αποσωληνώνεται κάποιος ασθενής, παίρνει εξιτήριο ή πεθαίνει, γεμίζει αμέσως σε λίγα λεπτά. Τα όποια άδεια απλά κρεβάτια χρησιμοποιούνται μόνο για να εξυπηρετούν τις εφημερίες των νοσοκομείων.

Χαρακτηριστικό είναι το τραγικό παράδειγμα 32χρονου από τα Τρίκαλα, που καθώς η κατάστασή του χειροτέρευε μέρα με τη μέρα, κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του σε ΜΕΘ Covid-19. Δεδομένου πως δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στα Τρίκαλα και στη Θεσσαλία, έγινε προετοιμασία διακομιδής στη Χαλκίδα, ωστόσο ο 32χρονος κατέληξε από ανακοπή.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, αν κάποιος χρειαστεί νοσηλεία για μια ασθένεια, φιλοξενείται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που διαθέτει μόλις 10 κρεβάτια, ενώ την ίδια ώρα συνεχώς αυξάνεται και ο αριθμός του υγειονομικού προσωπικού που νοσεί. Αυτήν τη στιγμή, μόνο στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι!

Μέσα σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς καταγγέλλουν πως δεκάδες εργαζόμενοι εμφανίζουν συμπτώματα ή έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά η εργοδοσία αρνείται να τους καλύψει τα έξοδα για τα τεστ, στα νοσοκομεία υπάρχει καθυστέρηση, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να οδηγούνται σε ιδιωτικές κλινικές ή να συνεχίζουν κανονικά τη δουλειά τους, με μεγάλο κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ