Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσαγωγές σε εκδήλωση γυναικών στο Σύνταγμα

Την απελευθέρωσή τους απαίτησε ο Ν. Καραθανασόπουλος

Προσαγωγές σε συμβολική εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η Αστυνομία στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που μέσα στη Βουλή η υποκρισία της κυβέρνησης για τα δικαιώματα των γυναικών ξεχείλιζε. Στη συγκέντρωση τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας, με τις παρευρισκόμενες να καταγγέλλουν απρόκλητη επέμβαση της Αστυνομίας. Από τα άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση προσήχθησαν 11 γυναίκες και 3 άνδρες.

Την απελευθέρωση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των γυναικών οι οποίες συνελήφθησαν απαίτησε με παρέμβασή του στη Βουλή, μόλις το γεγονός έγινε γνωστό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Πληροφορηθήκαμε για συλλήψεις 9 ή 10 γυναικών οι οποίες έκαναν ένα δρώμενο στην πλατεία Συντάγματος με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Τουλάχιστον - για να μην πω καμία άλλη έκφραση - είναι υποκρισία από μεριάς της κυβέρνησης να τοποθετείται ενάντια στη βία κατά των γυναικών και ταυτόχρονα να προχωρεί σε συλλήψεις 9 γυναικών που λόγω της μέρας έκαναν το συγκεκριμένο δρώμενο και ενέργεια στην πλατεία Συντάγματος. Γι' αυτό ακριβώς ως ΚΚΕ απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ