Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να σταματήσουν οι διώξεις εργαζομένων από τον δήμο Περιστερίου

Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη εργαζομένων και συνδικαλιστών, οι οποίοι πρωτοστατούν στη διεκδίκηση μέτρων προστασίας στο χώρο δουλειάς, απαιτεί από τη δημοτική αρχή Περιστερίου το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

«Ο αντιδραστικός κατήφορος της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη στο Περιστέρι δεν έχει πάτο. Μετά την απόλυση εγκύου το καλοκαίρι, τώρα βαφτίζει πρωτοπόρους εργαζόμενους ''υποκινητές'', τους κατηγορεί για "κακόπιστη κριτική'' και επιχειρεί να τους προσάψει πειθαρχικά παραπτώματα με τον κατάπτυστο Ν.4057/2012 περί ''αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας''», καταγγέλλει.

Το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει πως οι εργαζόμενοι, «με συλλογικές διαδικασίες και καθολική συμμετοχή, με πρωτοβουλία της σωματειακής επιτροπής του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, απαίτησαν να τους χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, να σταματήσουν να εισέρχονται εργαζόμενοι και επισκέπτες στο αμαξοστάσιο χωρίς κανένα προληπτικό μέτρο για τη διασπορά της Covid (π.χ. θερμομέτρηση), να σταματήσει ο συγχρωτισμός στα οχήματα που τους μεταφέρουν στα πόστα εργασίας τους, να μπει ένα τέλος στο αίσχος του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων μέσα στην πόλη».

«Το ταξικό κίνημα ούτε τρομοκρατείται ούτε θα επιτρέψει τη δίωξη των συναδέλφων γιατί εξέφρασαν τη γνώμη τους για τις συνθήκες εργασίας και συμμετείχαν σε αγωνιστική κινητοποίηση», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org