Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»
Ανάγκη η οργάνωση κόντρα στα σχέδια για εντατικοποίηση και μείωση προσωπικού

Τη στάση των εργαζομένων που αρνήθηκαν την «πρόταση» της εταιρείας που περιλαμβάνει χειρότερους όρους δουλειάς, «κόντρα στις πιέσεις που δέχτηκαν από διευθυντές και managers», αλλά και στο προεδρείο του σωματείου που τους άφησε «στο "έλεος" της εργοδοσίας», χαιρετίζει η ΔΑΣ Εργαζομένων στην «Παπαστράτος». Διεκδικεί να γίνει Γενική Συνέλευση για να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στον αγώνα.

Το προηγούμενο διάστημα, η εταιρεία παρουσίασε σχέδιο «αναδιοργάνωσης» που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, μείωση προσωπικού, είτε με «εθελούσιες» αποχωρήσεις, είτε με τη μορφή της λύσης συνεργασίας με εργολαβικές εταιρείες που έχουν ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγή. Ειδικά για τους εργαζόμενους στην παραγωγή, το σχέδιο μεταφραζόταν σε κατάργηση των ειδικοτήτων, μεγάλη εντατικοποίηση και δουλειά του ίδιου προσωπικού στα πόστα και του τεχνικού και του χειριστή. Το «σχέδιο» τέθηκε σε ψηφοφορία που οργάνωσε το επιχειρησιακό Σωματείο και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Μετά από την απόφαση αυτή, η εργοδοσία «ενημέρωσε» τους εργαζόμενους πως «ως άμεσο αποτέλεσμα» της απόφασης, η «επένδυση» στο Λιθογραφείο που εντασσόταν στο ίδιο σχέδιο «αναδιοργάνωσης» δεν θα πραγματοποιηθεί, αφήνοντας αιχμές για το μέλλον του συγκεκριμένου τμήματος και κάνοντας λόγο για «χαμένη ευκαιρία».

Απαντώντας στην εν λόγω εργοδοτική μεθόδευση, η ΔΑΣ τονίζει ότι «τη μοναδική ευθύνη την έχει η εταιρεία που επιδιώκει με κάθε τρόπο να εντατικοποιήσει τη δουλειά, να μειώσει το προσωπικό, να καταργήσει ειδικότητες. Η πραγματικότητα είναι ότι οδηγεί τους εργαζόμενους σε τμήματα των γραφείων σε οικειοθελείς παραιτήσεις γιατί η εναλλακτική πρόταση για δουλειά είναι στο εξωτερικό», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Απαιτεί να σταματήσουν οι απειλές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους και να γίνει Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org