Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΜΑΘΙΑ - ΠΕΛΛΑ
Παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στα διαλογητήρια - κονσερβοποιεία

Παρεμβάσεις στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ σε Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια και Γιαννιτσά, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί εργαζόμενοι στα διαλογητήρια και κονσερβοποιεία, πραγματοποίησε στις 10/11 το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας.

Τα προβλήματα για τους εποχικά εργαζόμενους είναι ιδιαίτερα οξυμένα φέτος με τα εκατοντάδες κρούσματα στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν για πολλές μέρες χωρίς δουλειά, σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να καλύπτονται τα χαμένα μεροκάματα, ενώ η πλειοψηφία τους δεν θα καταφέρει να ενταχθεί στο ταμείο ανεργίας.

Με τις παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ απαίτησαν: Πλήρη προστασία όλων των ανέργων. Ενταξη στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμιά απόλυση. Καμιά αλλαγή της σύμβασης. Να γίνουν test σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να ενταθούν οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και ΣΕΠΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των δημόσιων δομών Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ