Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη - Τατάρ χτες

Υδρογονάνθρακες και Αμμόχωστος στο επίκεντρο, ετοιμότητα για πενταμερή συνάντηση

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση

Copyright 2020 The Associated

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση
Την πρώτη τους συνάντηση είχαν χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο νέος ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Η συνάντηση έγινε στην οικία της ειδικής αντιπροσώπου του γγ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, που βρίσκεται σε χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας που τελεί υπό τον έλεγχο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Μετά τη συνάντηση ο Κύπριος ηγέτης έκανε την εξής δήλωση: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα. Οπως ήταν αναμενόμενο, από δικής μου πλευράς εξέφρασα την αποφασιστικότητά μου για συμμετοχή σε μια νέα πενταμερή συνάντηση υπό τον γγ του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητήσουμε στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε άτυπη πενταμερή, αλλά πρέπει να τεθούν στο τραπέζι και άλλες ιδέες. Ηγειρα το ζήτημα της Αμμοχώστου, ενώ ο κ. Τατάρ ήγειρε το θέμα των υδρογονανθράκων. Ωστόσο, δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Επέμενα σε συζήτηση για την προοπτική για το μέλλον του τόπου. Ο κ. Τατάρ είπε πως ύστερα από τόσα χρόνια πρέπει να δούμε και άλλες μορφές λύσης. Σημασία έχει να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία για να επιτραπεί στον γγ του ΟΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή».

Σε δική τους ανακοίνωση, τα Ηνωμένα Εθνη ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές «εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να ανταποκριθούν θετικά στη δέσμευση του γγ του ΟΗΕ για να διερευνηθεί η πιθανότητα να συγκληθεί μια άτυπη 5+ συνάντηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, σε μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα και σε κατάλληλο στάδιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ