Σάββατο 17 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 18 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αρνητικό ρεκόρ με 508 κρούσματα την Παρασκευή

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα καταγράφηκε την Παρασκευή, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 508 νέα κρούσματα και το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 24.450.

Ακόμα 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ το σύνολο των θανόντων ανέβηκε στους 490.

Ογδόντα ένας ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Από τα 508 νέα κρούσματα, 18 είναι εισαγόμενα, τα 227 εντοπίστηκαν στην Αττική, 63 στη Θεσσαλονίκη, 31 στα Γιάννενα, 24 στην Κοζάνη, 20 στην Καστοριά, 14 στη Λάρισα, 9 στη Ρόδο, από 8 σε Σέρρες και Μαγνησία. Τα υπόλοιπα κατανέμονται σε νομούς σχεδόν όλης της χώρας, ενώ 15 κρούσματα ήταν υπό διερεύνηση.

Επιπλέον, στην απογευματινή κυβερνητική ενημέρωση για τον κορονοϊό ανακοινώθηκε ότι ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων σκαρφάλωσε στους 7 από λιγότερους από 5 πριν μια βδομάδα.

Επισημάνθηκε επίσης ότι μετά το νομό Κοζάνης που τέθηκε σε καραντίνα, ένα βήμα πριν από το «κόκκινο» είναι ο νομός Ιωαννίνων, ενώ υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται οι νομοί Θεσσαλονίκης, Καστοριάς και Κορίνθου.

Αυτό που είναι εγκληματικό είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης

Κι ενώ η επιδείνωση σε όλους τους δείκτες υγείας αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, με συνέπεια να αφήνεται εκτεθειμένος ο λαός, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του, χωρίς αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των σχολείων κ.ο.κ., παράλληλα μένει ανέγγιχτη η εργοδοτική ασυδοσία, τα κυβερνητικά στελέχη απογειώνουν τη λογική της «ατομικής ευθύνης».

Ετσι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, συσκοτίζοντας τις ευθύνες κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας και επιχειρώντας να μεταθέσει τα πάντα στην επαγρύπνηση του λαού, ανέφερε πως... «οτιδήποτε άλλο εκτός από εγρήγορση είναι στα όρια του εγκληματικού»!

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης, ακούστηκαν επίσης τα γνωστά περί δωρεάν τεστ σε «όσους πληρούν τα κριτήρια», μόνο που ακριβώς τα κριτήρια που έχει θέσει η κυβέρνηση σπρώχνουν το λαό ως πελατεία στους ιδιωτικούς ομίλους, αφού δεν γίνονται τεστ στους μαθητές των σχολείων με κρούσματα, δεν γίνονται τακτικοί έλεγχοι στους μεγάλους χώρους δουλειάς κ.ο.κ.

Για τα νέα δώρα εκατομμυρίων ευρώ στους κλινικάρχες ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, παραδέχθηκε πως «κάνουμε ό,τι κάναμε πάντα», ενώ η επισφάλεια του 40% επιπλέον ΜΕΘ που θα ανοίξουν στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς έλεγχο καταλληλότητας και χωρίς επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό, παρουσιάστηκε σχεδόν ως ευεργεσία!

Σχετικά με την αύξηση των θανάτων, σημειώθηκε ότι το προφίλ των θανόντων παραμένει κυρίως σε ηλικιωμένους, επιβεβαιώνοντας ότι «υπάρχει μεγάλη διείσδυση στους πληθυσμούς αυτούς, δεν υπάρχει η προστασία που θα έπρεπε να υπάρχει», όταν με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ τηρείται ακόμη και σήμερα σιγή ιχθύος για τον συνολικό αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων από γηροκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ