Τρίτη 6 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στα δικαστήρια για να καταστείλει τους αγώνες των εργαζομένων

Στα δικαστήρια προσέφυγε η περιφερειακή αρχή Αττικής (ΝΔ) για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απόφαση των εποπτών Δημόσιας Υγείας να ξεκινήσουν από χτες αποχή από τις εξωτερικές εργασίες απαιτώντας να τους διατεθούν τα αναγκαία μέσα για να εκτελούν την υπηρεσία τους. Μια προσφυγή που έγινε δεκτή από το δικαστήριο, με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής να καταγγέλλει ότι «κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή για να συγκαλύψουν και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους προσέφυγαν στα δικαστήρια, και η "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη, όπως πάντα, τους δικαίωσε».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής σημειώνει πως η απόφαση για αποχή λήφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εποπτών καθώς «δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία και βγήκαν μπροστά για να απαιτήσουν να τους διατίθενται όλα τα αναγκαία μέσα για να δουλεύουν και να υπηρετούν την προστασία της δημόσιας υγείας, να απαιτήσουν από κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή να τους αντιμετωπίζουν ως "λειτουργούς" της δημόσιας Υγείας».

Ακόμα καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της περιφερειακής αρχής προκειμένου να πετύχει το σκοπό της, όπως «τη μεθοδευμένη "εν κρυπτώ" εκδίκαση της αγωγής, που "επιδόθηκε" την Παρασκευή και ώρα 10.50 π.μ., για να εκδικαστεί την ίδια μέρα στις 12.30 μ.μ.! Κι όταν λέμε "επιδόθηκε" την έριξαν κάτω από την πόρτα των γραφείων του Συλλόγου (!), γνωρίζοντας βέβαια ότι το πρωί της Παρασκευής υπήρχε η σύσκεψη με τους Γεωτεχνικούς και η παρουσία της προέδρου στην ακρόαση των φορέων στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών».

Τη στάση της περιφερειακής αρχής καταγγέλλει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ