Τρίτη 6 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Δεν εφησυχάζουμε!

Σε άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνει:

«Ηρθε η ώρα, μετά από 5,5 χρόνια δίκης, να γίνει πράξη ο πόθος κάθε δημοκράτη, κάθε απλού λαϊκού ανθρώπου, κάθε νέου και νέας και προφανώς των θυμάτων της ναζιστικής βίας, της οικογένειας του Παύλου Φύσσα: Να βρεθούν οι ναζιστές - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή με τις ανώτατες ποινές.

Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως στη διάρκεια της δίκης είναι συντριπτικά για το πώς η Χρυσή Αυγή οργάνωνε και καθοδηγούσε εγκληματικές πράξεις. Αποδείχτηκε ότι είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες!

Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στην πάλη για την αποκάλυψη του χαρακτήρα της ΧΑ, την απομόνωση κάθε είδους φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες.

Δεν εφησυχάζουμε. Ενώ ο κόσμος βοούσε για τη Χρυσή Αυγή και την εγκληματική δράση της, έπρεπε να περάσουν πάνω από 7 και χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και 5,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί η δίκη της και όχι μόνο λόγω των τακτικισμών και των καθυστερήσεων της υπεράσπισης των ναζί.

Το αυγό του φιδιού επωάστηκε όχι μόνο στα ανατριχιαστικά ρατσιστικά πογκρόμ, στις επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών, αντιφασιστών, μεταναστών κ.ά., αλλά και από την ανοχή που απολάμβαναν οι φασίστες από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, ακόμα και των κυβερνήσεων. Οι φασίστες αξιοποίησαν αντιδραστικά, "μαύρα" συνθήματα όπως "έξω τα κόμματα", "έξω τα συνδικάτα".

Μάλιστα, ανέλαβαν να τα κάνουν και πράξη με οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις, όπως αποδεικνύει η επίθεση σε κομμουνιστές συνδικαλιστές μεταλλεργάτες στο Πέραμα.

Δεν εφησυχάζουμε. Γιατί το καλύτερο θερμοκήπιο των ναζιστικών οργανώσεων είναι ο αντικομμουνισμός και το κατασκεύασμα της θεωρίας των δύο άκρων, που είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ. Γιατί ιδιαίτερα σε περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, που αποκαλύπτονται όλο και πιο γλαφυρά τα αδιέξοδα του σημερινού συστήματος, τόσο περισσότερο θα ανασύρονται τέτοια μαντρόσκυλα.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα, οι νεανικοί αγώνες, η ίδια η συλλογική αγωνιστική δράση παντού είναι αυτή που μπορεί να δώσει στους ναζί εγκληματίες αυτό που αξίζουν: Σήμερα μία θέση εφ' όρου ζωής στη φυλακή και τους υπόλοιπους που μεταμφιέζονται, τώρα στο περιθώριο και την καταισχύνη του λαού. Και αύριο μία σκοτεινή γωνιά στο μουσείο κοινωνικής ιστορίας, μαζί με το σύστημα που τους γέννησε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ