Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ - ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Σήμερα η κινητοποίηση των σωματείων στο Κερατσίνι

Αγωνιστικό ραντεβού και στις 7 Οκτώβρη στο Εφετείο, τη μέρα που ανακοινώνεται η απόφαση

Σαν σήμερα (ξημερώματα 17 προς 18 Σεπτέμβρη του 2013) δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από την εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας. Μια εγκληματική πράξη, με φυσικό αυτουργό τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, ενταγμένη στην οργανωμένη και καθοδηγούμενη δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης. Είχε προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα των χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη. Ενώ, ενάμιση χρόνο πριν, στο Πέραμα, οι ναζί είχαν εξαπολύσει δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στις 12 Ιούνη 2012.

Η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (γιος εργάτη της Ζώνης και γνωστός στον χρυσαυγίτη Μιχάλαρο, γιατί είχε δουλέψει στη Ζώνη κάποιο διάστημα) ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου. Χρυσαυγίτες της τοπικής είδαν τον Π. Φύσσα στην καφετέρια, ενημέρωσαν την οργάνωση και συγκεντρώθηκε το τάγμα εφόδου που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή. Πριν, συγκροτημένα και πειθαρχώντας στην εντολή του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, είχαν πάει στην ΤΟ Νίκαιας και είχαν εξοπλιστεί με ρόπαλα, σιδερογροθιές, στιλέτα, ενώ τους δόθηκαν και σχετικές οδηγίες. Η δολοφονική επίθεση οργανώθηκε «με τηλεφωνήματα και μηνύματα», από το μηχανισμό της ναζιστικής οργάνωσης. Ξεκάθαρα αποδείχθηκε από το υλικό της δίκης ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος και τον έψαχνε η ναζιστική οργάνωση.

Αναδείχθηκε επίσης από την ακροαματική διαδικασία το οργανωμένο σχέδιο επίθεσης το βράδυ της δολοφονίας του: Από διαφορετικές κατευθύνσεις, με τις τακτικές αποδυνάμωσης του αντιπάλου με 2-3 κύματα συνεχών επιθέσεων, ο εγκλωβισμός του στόχου, το άνοιγμα του κλοιού μόλις κατέφθασε ο Ρουπακιάς, το επαγγελματικό χτύπημα με το μαχαίρι κατευθείαν στην καρδιά και οι φωνασκίες και ύβρεις των λοιπών χρυσαυγιτών στο απέναντι πεζοδρόμιο που ενίσχυαν τους επιτιθέμενους ως μια ενιαία ομάδα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε από τα αποδεικτικά στοιχεία ότι οι Καζαντζόγλου, Μιχάλαρος, Ρουπακιάς ήταν όλοι μέλη της οργάνωσης ΧΑ, στρατιώτες της οργάνωσης. Ολοι μαζί ήταν ένα τάγμα που εκπαιδευόταν στη Νέδα στη χρήση πολεμικών όπλων, με εντολή Λαγού και ορκίζονταν αιώνια πίστη στον αρχηγό. Αναγνώστηκε στο δικαστήριο το πρόγραμμα, που περιελάμβανε σκοποβολή, ασκήσεις με φούμο, προβλήθηκαν το βίντεο της ορκωμοσίας στη Νέδα, φωτογραφίες εξάσκησης στο μποξ, από τον Τσακανίκα, φωτογραφίες από τις νυχτερινές κατασκηνώσεις στη Σαλαμίνα, όπου επίσης λάμβανε χώρα σωματική εκπαίδευση. Η ένταξη στη ΧΑ σήμαινε εκπαίδευση στα όπλα, κατήχηση στον εθνικοσοσιαλισμό, στην πειθαρχία και στην ιεραρχία, τήρηση των εντολών.

Επιβεβαιώθηκαν επίσης οι διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων. Π.χ. ο ανεκτικός έως και προκλητικός ρόλος αστυνομικών στη δολοφονία Φύσσα ή η συμπόρευση της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους και τους εφοπλιστές στη Ζώνη του Περάματος για το χτύπημα του ταξικού σωματείου και του ΠΑΜΕ...

Σήμερα η κινητοποίηση στο Κερατσίνι - Στις 7 Οκτώβρη στο Εφετείο

Με αφορμή αυτήν τη μαύρη επέτειο, Σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά καλούν σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στο Κερατσίνι (πλ. Ζαρντέν, Αμφιάλη).

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από σωματεία και φορείς και την Τετάρτη 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ. Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει και το ΠΑΜΕ, καλώντας ιδιαίτερα τα εργατικά σωματεία να προκηρύξουν στάσεις εργασίας στις 7 Οκτώβρη, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων.

Στη σημερινή κινητοποίηση καλούν επίσης οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής, Πολιτικού, Βιολογικού του ΕΚΠΑ, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Γεωπονικού, ΑΣΚΤ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και ο ΣΟ ΑΣΠΑΙΤΕ.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν τον λαό και τη νεολαία να βρεθούν στο δρόμο, με αίτημα την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, όπως και όλων των στελεχών της που σήμερα προσχώρησαν ή δημιούργησαν άλλα φασιστικά μορφώματα. Καταγγέλλουν επίσης την απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέα στη δίκη της ΧΑ, που «ξεπλένει» τους δολοφόνους ναζιστές.

Στην Κρήτη

Σωματεία και φορείς των Χανίων καλούν σε συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Στην κινητοποίηση καλούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και το Συνδικάτο Κατασκευών.

Σε συγκέντρωση επίσης σήμερα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι CSD, Βιολογικού, Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης. «Είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζί! Να καταδικαστούν τώρα!», τονίζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στο κάλεσμά τους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org