Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΕΔΟΝ - Κύπρος

Αγαπητοί σύντροφοι, ενόψει του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ως ΕΔΟΝ στέλνουμε τους πιο θερμούς συντροφικούς μας χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη μας. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Φεστιβάλ σας.

Το φετινό σας σύνθημα «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή» δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο, καθώς συμπυκνώνει εξελίξεις που σημάδεψαν ολόκληρο τον πλανήτη τη χρονιά που μας πέρασε.

Μέχρι τη μέρα που οι λαοί θα ανασάνουν ελεύθεροι, μέχρι την τελική νίκη της ζωής, του σοσιαλισμού, η αγωνιζόμενη νεολαία της Κύπρου, με την ΕΔΟΝ στην πρωτοπορία της, θα βρίσκεται δίπλα σας σε κάθε μάχη.

Η νεολαία της Κύπρου βιώνει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού με παρόμοιο τρόπο όπως σε μια σειρά χωρών. Οι κυβερνώντες δίνουν προτεραιότητα στη διαφύλαξη των κερδών και όχι της δημόσιας υγείας. Οι νέοι εργάζονται με ακόμα πιο επικίνδυνους όρους και συνέπεια της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής επιδεικνύονται προχειρότητα και αυτοσχεδιασμός, ακόμα και στην υλοποίηση ορισμένων θετικών μέτρων που υιοθετήθηκαν μετά από λαϊκή πίεση. Οι νέοι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι φοιτητές βρίσκονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις που δημιουργεί η προσπάθεια της κυβέρνησης ΔΗΣΥ - Αναστασιάδη να προστατέψει τα συμφέροντα μερίδας της αστικής τάξης.

Παρά την εφαρμογή μέτρων περιορισμού του αριθμού ατόμων στις συναθροίσεις, η ΕΔΟΝ και το λαϊκό κίνημα έδωσαν όπου ήταν αναγκαίο τη μάχη και με μαζικούς όρους. Μεταξύ αυτών ήταν και η καθιερωμένη αντικατοχική πορεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια των μαύρων επετείων του 1974, του πραξικοπήματος και της εισβολής. Κανένα μέτρο και καμιά έκτακτη ανάγκη δεν μπορεί να σιγάσει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του λαού μας για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και την επανένωση του τόπου και του λαού μας.

Με τον ίδιο στόχο συνεχίζουμε τους διαχρονικούς μας αγώνες για τα δικαιώματα του εργαζόμενου, του μαθητή, του φοιτητή. Η ΕΔΟΝ ήταν πάντα πρωταγωνίστρια σε κάθε αγώνα της νεολαίας μας. Κατά τους τελευταίους μήνες, πέρα από την παρουσία μας σε σειρά κινητοποιήσεων, αναπτύξαμε πλήθος συζητήσεων, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου, προτάσσοντας πάντα τη δική μας προσέγγιση. Παράλληλα, τον προηγούμενο Ιούλη πραγματοποιήθηκαν από την ΕΔΟΝ οι μαθητικές και παιδικές κατασκηνώσεις, όπως κάθε χρόνο. Μέσα από τη δική μας δράση παλεύουμε να μην εμπεδωθούν στη νεολαία οι λογικές του συμβιβασμού και της υποταγής και να καλλιεργήσουμε την αγωνιστική στάση ζωής και την αλληλεγγύη ως βασικά χαρακτηριστικά των νέων ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ