Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Καταγγέλλει τον απαράδεκτο ξυλοδαρμό εκπαιδευτικού στα Χανιά

«Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου από τα Χανιά από "γονιό" αρνητή της μάσκας. Βρισκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου και κάθε συναδέλφου που δίνει αυτήν τη δύσκολη χρονιά έναν τιτάνιο αγώνα για τη μόρφωση αλλά και τη διασφάλιση της υγείας του κάθε μαθητή, χωρίς ουσιαστικά την υποστήριξη του κράτους», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» με αφορμή το περιστατικό που συνέβη προχτές. Συγκεκριμένα, σε Γυμνάσιο των Χανίων καθηγητής συνέστησε σε μαθητή κατά την είσοδο στο σχολείο να φορέσει τη μάσκα του, ο μαθητής αρνήθηκε και όταν του είπε ότι δεν επιτρέπεται να είναι χωρίς μάσκα στο σχολείο, δέχτηκε επίθεση σωματική και λεκτική από τον γονέα του μαθητή. Για το θέμα ασκήθηκε μήνυση, ο γονέας συνελήφθη, ενώ η υπουργός Παιδείας είπε ότι για το περιστατικό θα γίνει αναφορά στον εισαγγελέα.

«Τέτοια περιστατικά είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των γονιών. Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία τους μέσα από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων βρίσκονται στο πλάι όλων των εκπαιδευτικών και από κοινού απαιτούν να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τόσο για τους μαθητές όσο και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Τέτοιες ακραίες συμπεριφορές τροφοδοτούνται και από τις παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας, με την ανυπαρξία ουσιαστικά σχεδιασμού και μέτρων για τη διασφάλιση των απαραίτητων υγειονομικών όρων ανοίγματος των σχολείων και το φόρτωμα όλης της ευθύνης λειτουργίας, αλλά και της τήρησης των μέτρων στον εκπαιδευτικό, στον μαθητή και τον γονιό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ