Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους θα αχρηστεύσουν στην πράξη τις άθλιες μεθοδεύσεις

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα εφαρμογής του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το Προεδρικό Διάταγμα για την εφαρμογή του νόμου για τις "δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις" λύνει ακόμη περισσότερο τα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών για την απαγόρευση, τον περιορισμό και τη διάλυση των συγκεντρώσεων.

Τέτοια μέτρα, ανάμεσα στα άλλα, είναι: Η ανάθεση πρόσθετων αρμοδιοτήτων στον αστυνομικό διαμεσολαβητή και η νομιμοποίηση της παρέμβασής του μέσα στη συγκέντρωση, "για την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των συμμετεχόντων" κ.λπ. Η προσπάθεια μετατροπής ουσιαστικά του οργανωτή της συγκέντρωσης σε εκτελεστικό όργανο των κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι στους διαδηλωτές. Η εισαγωγή νέων αόριστων εννοιών που μπορεί να ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τις δυνάμεις καταστολής για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων, όπως "τα χαρακτηριστικά του οδικού περιβάλλοντος", καθώς και η λήψη κάθε "πρόσφορου μέσου" για την επιβολή των περιορισμών. Το δικαίωμα διάλυσης μιας συγκέντρωσης που είναι σε εξέλιξη όταν "η τέλεση αξιόποινης πράξης πιθανολογείται βασίμως", προληπτικά δηλαδή. Επιπλέον, ειδικότερα ζητήματα σχετικά με την επιχειρησιακή δράση της αστυνομικής και λιμενικής αρχής προβλέπεται ότι θα ρυθμισθούν με υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες λόγω του διαβαθμισμένου χαρακτήρα τους δεν θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ούτε θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα "Διαύγεια", μυστικά δηλαδή σχέδια κατά του "εχθρού - λαού"!

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με την ένταση της καταστολής θα βάλει στο γύψο τις δίκαιες εργατικές και λαϊκές διαμαρτυρίες, που γεννιούνται από τη βάρβαρη πολιτική της. Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους θα αχρηστεύσουν στην πράξη τις άθλιες μεθοδεύσεις της. Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζονται εργατικές κινητοποιήσεις(2024-01-05 00:00:00.0)
Οχι στη Μαύρη Βίβλο καταστολής του λαϊκού κινήματος(2021-03-27 00:00:00.0)
Η φωνή του λαού δεν φιμώνεται, όσα νομοσχέδια κι αν φέρουν!(2020-07-03 00:00:00.0)
Η «κανονικότητα» των απαγορεύσεων στη λαϊκή διαμαρτυρία(2020-03-05 00:00:00.0)
ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ κόντρα στην εντεινόμενη κρατική καταστολή(2011-07-07 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση περνάει στο λαό «χειροπέδες»!(2001-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ