Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Καραντίνα στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ελληνικά νησιά

Πολυήμερη καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από σειρά ελληνικών νησιών αποφάσισαν η Βρετανία και η Ολλανδία, σε μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει την άσχημη επιδημιολογική κατάσταση, ειδικά σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς, εξαιτίας των όρων και των απαράδεκτων «εκπτώσεων» με τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στο άνοιγμα του Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία ανακοίνωσε πως από σήμερα 7 ελληνικά νησιά (Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη, Ζάκυνθος) προστίθενται στη λίστα από την οποία οι ταξιδιώτες πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών μόλις φτάνουν στη Βρετανία. Παράλληλα, η Σκοτία διατηρεί την καραντίνα για τους ταξιδιώτες από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, ενώ η Ουαλία για έξι νησιά. Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών, τα ποσοστά μόλυνσης στα νησιά αυτά αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη Βρετανία.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας ανακοίνωσε πως οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από όλα τα ελληνικά νησιά πρέπει από χτες να απομονώνονται για 10 μέρες.

Τουρίστες από τις δύο χώρες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά έσπευσαν μετά τις σχετικές ανακοινώσεις να επιστρέψουν πριν από την έναρξη ισχύος της καραντίνας, αντιμετωπίζοντας και την ακόλουθη εκτόξευση στις τιμές των εισιτηρίων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ σε βρετανικά ΜΜΕ, μέχρι και 60.000 Βρετανοί βρίσκονται επί του παρόντος στα 7 νησιά.

Την ίδια ώρα, η ισπανική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ΕΕ και Βρετανία για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τουρίστες που επισκέπτονται περιοχές της χώρας, σε μια προσπάθεια να ωφεληθεί η τουριστική βιομηχανία της χώρας, ιδιαίτερα στις Κανάριες Νήσους. Η Βρετανία, η μεγαλύτερη «πηγή» ξένων επισκεπτών στην Ισπανία, επέβαλε καραντίνα σε ταξιδιώτες από την εν λόγω χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εξάπλωση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο. Μέχρι χτες είχαν καταγραφεί πάνω από 27,5 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 898.000 θάνατοι. Η Ινδία βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση σε αριθμό κρουσμάτων (4,3 εκατ.), μετά τις ΗΠΑ (6,4 εκατ.), ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η Βραζιλία (4,1 εκατ.).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ