Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Περικοπές «ολιγομελών» τμημάτων σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Συνέχιση του αγώνα τους μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων προαναγγέλλουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη, που απαιτούν να εγκριθούν όλα τα «ολιγομελή» τμήματα προσανατολισμού που έχει κόψει το υπουργείο παρά τις θετικές εισηγήσεις των αρμόδιων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών για άλλη μια φορά μπαίνουν στον «Προκρούστη» των περικοπών, των μειωμένων κονδυλίων και της άρνησης του υπουργείου να προσλάβει αναπληρωτές για να έχει κάθε παιδί τον δάσκαλό του.

Στην περιοχή ευθύνης της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης δεν εγκρίθηκαν 9 «ολιγομελή» τμήματα, που αφορούν συνολικά 64 μαθητές, στα σχολεία: Λύκειο Καλοχωρίου, 17ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 2ο ΓΕΛ Χαλκηδόνας, 7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, 8ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, ΕΠΑΛ Κουφαλίων και ΕΠΑΛ Αγ. Αθανασίου. Στα προαναφερόμενα σχολεία υπάρχει τόσο επάρκεια αιθουσών όσο και εκπαιδευτικού προσωπικού (πλην ενός βιολόγου στη Χαλκηδόνα, που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται το σχολείο για να καλυφθούν οι ώρες και των άλλων τάξεων).

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο Κιλκίς, όπου δεν έχει εγκριθεί η λειτουργία 8 «ολιγομελών» τμημάτων προσανατολισμού στα σχολεία ΓΕΛ Χέρσου, ΓΕΛ Ευρωπού, ΓΕΛ Αξιούπολης, 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς και ΕΠΑΛ Αξιούπολης.

Σε περίπτωση μη έγκρισής τους, κάποιοι μαθητές από περιοχές, όπως το Χέρσο, ο Ευρωπός και η Αξιούπολη, θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Κιλκίς ή το Πολύκαστρο, άλλοι να αλλάξουν σχολείο μέσα στην πόλη του Κιλκίς και ορισμένοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν ακόμα και ειδικότητα. Φαινόμενα τα οποία είδαμε και κατά την περσινή σχολική χρονιά.

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τα ολιγομελή στο Κιλκίς, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης. Ζητούν να μην κλείσει κανένας τομέας των ΕΠΑΛ και κανένα τμήμα προσανατολισμού των ΓΕΛ στην ΠΕ Κιλκίς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ