Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΚΚΕ
Συνεχίζονται οι έκτακτες εισφορές στο Κόμμα

Αμείωτες συνεχίζονται οι έκτακτες εισφορές στο ΚΚΕ ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε στο Κόμμα η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο του 4% επί της κρατικής χρηματοδότησης επιβλήθηκε επειδή το ΚΚΕ δεν δίνει στο κράτος λίστες με τα στοιχεία των ανθρώπων του μόχθου που το ενισχύουν οικονομικά. Πρόκειται για τον νόμο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ του 2014, τον οποίο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε άθικτο. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επιβολή του προστίμου, τον περασμένο Αύγουστο, ένα κύμα υποστήριξης του Κόμματος είναι σε εξέλιξη με έκτακτες εισφορές, τόσο από Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ όσο και από εκατοντάδες εργαζόμενους που δημοσιεύουν και επιστολές στήριξης.

Η ΤΟ Πληροφορικής - Τηλεπικοινωνιών - Ερευνας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ συγκέντρωσε και καταθέτει 800 ευρώ ως έκτακτη οικονομική εισφορά, ως μια πρώτη απάντηση στο πρόστιμο - πρόκληση που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ στο ΚΚΕ, επειδή δεν δέχεται να εφαρμόσει τον απαράδεκτο και χαφιέδικο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων. «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προσπάθεια για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ενάντια σε όλες τις προσπάθειες καταστολής του ίδιου και των εργατικών - λαϊκών αγώνων στους οποίους πρωτοστατεί», σημειώνει.

Η KOB Αρτάκης προσφέρει 170 ευρώ ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο, σημειώνοντας: «Ξεκινάμε μια προσπάθεια - απάντηση απέναντι στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβάλλουν στο Κόμμα μας τα τρωκτικά του συστήματος. Η ενέργειά τους αυτή, μαζί με τα άλλα μέτρα καταστολής, δείχνουν τον μεγάλο τους φόβο απέναντι στον λαό. Για αυτόν το λόγο τα δόντια τους συνεχώς μεγαλώνουν... Αργά ή γρήγορα όμως αυτά τα τρωκτικά θα πάθουν ανεπανόρθωτη ζημιά, αφού αυτό που δαγκώνουν είναι από ατσάλι».

Η Οργάνωση Νότιου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ απαντά στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ΚΚΕ αποδίδοντας 650 ευρώ ως πρώτη δόση, δείχνοντας, όπως αναφέρει, «πως οι επιθέσεις των αστών και των κυβερνήσεών τους στην εργατική τάξη και στο Κόμμα της θα πέσουν στο κενό». Και καλεί «κάθε νέο και νέα που βλέπει τη ζωή του καθημερινά να συνθλίβεται στα στενά όρια του καπιταλισμού, να συνεχίσει να ενισχύει το ΚΚΕ, το κόμμα που καθημερινά παλεύει για την ανατροπή του σάπιου αυτού συστήματος».

Το ποσό των 510 ευρώ - ως πρώτη δόση - αποδίδουν με έκτακτη εισφορά οι Οργανώσεις Αιγαίου της ΚΝΕ. Οπως αναφέρουν, «το μόνο που θα καταφέρουν οι μηχανισμοί του κεφαλαίου με την απαράδεκτη επιβολή του προστίμου επειδή το Κόμμα μας δεν δέχεται να δώσει στο αστικό κράτος τα στοιχεία των ενισχυτών του, είναι να ανέβει κατακόρυφα η προσφορά από το υστέρημα των εργαζομένων και του λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ