Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προωθείται μεταστέγαση σχολείων αντί για ανέγερση νέων κτιρίων

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί γονείς και μαθητές σχολείων της Καλαμαριάς, αντιδρώντας στην απόφαση του δημάρχου να μπαλώσει το πρόβλημα έλλειψης σχολικών κτιρίων με μετακινήσεις σχολείων, μια απόφαση που θα φέρει πολλαπλάσια προβλήματα.

Ο δήμαρχος αποφάσισε τη μεταστέγαση του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς στο διδακτήριο του 3ου Λυκείου και το ανάποδο, με πρόσχημα την υπερπληθώρα μαθητών στον 3ο Λύκειο. Εγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τις τοποθετήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων του Φοίνικα και του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, όπως επίσης τις τοποθετήσεις της Β' ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα διχαστικό κλίμα στην τοπική κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικοί του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς τονίζουν ότι η μεταστέγαση «δεν αποτελεί λύση, γιατί δεν μπορεί να απαντήσει στον μεγάλο αριθμό μαθητών μιας καινούριας περιοχής με πυκνή δόμηση. Είναι παράλογη γιατί εκατοντάδες μαθητών του 10ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου, εξαιτίας λανθασμένων επιλογών, θα μετακινούνται σε σχολείο έξω από την οικιστική τους περιοχή».

Τις ευθύνες των προηγούμενων και της σημερινής διοίκησης του δήμου, που καταδικάζουν τους μαθητές να κάνουν μάθημα σε ανεπαρκή σχολεία, με ακατάλληλες αίθουσες και μακριά από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Και εγκαλεί τη διοίκηση που αντί να δρομολογήσει την ανέγερση νέου σχολείου στο ήδη χαρακτηρισμένο οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το στρατόπεδο Νταλίπη, βρήκε τη «βολική» λύση, της μετεγκατάστασης: «Η μόνη ρεαλιστική λύση, ώστε κανείς γονιός να μην αναγκαστεί να στείλει το παιδί του σε σχολείο που απέχει χιλιόμετρα από τη γειτονιά του, είναι η ανέγερση νέου σχολείου. Σε έναν τέτοιο στόχο όλοι, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, θα είναι ενωμένοι, μαχητικοί, σύμμαχοι», αναφέρει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ