Πέμπτη 23 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Δεν είναι δωρεάν το πακέτο της ΕΕ, νέα θηλιά στο λαιμό του λαού είναι

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το «Ταμείο Ανάκαμψης», ο Δ. Κουτσούμπας είπε στην ομιλία του:

«Τσακώνεστε για το ύψος του πακέτου για την Ελλάδα, για να κρύψετε με ποιους όρους δίνεται αυτό το πακέτο, αλλά και ποιος τελικά θα το καρπωθεί. Για να κρύψετε τελικά το πιο σημαντικό: Οτι η ΕΕ παραμένει βαθιά εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα, όπως εχθρικά για τους λαούς είναι όλα τα "στρατόπεδα" των αστικών κρατών της.

Οι ίδιες οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σκιαγραφούν τον τρόπο λειτουργίας του "Ταμείου Ανάκαμψης", που περιέχει από τη μία νέους όρους και μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και από την άλλη πακτωλό χρημάτων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί για την περαιτέρω προώθηση της απαράδεκτης "ευελιξίας" στην αγορά εργασίας.

Μας λέτε ότι τα επιτελεία της ΕΕ δεν χρειάζεται να επιβάλουν μνημόνια... Μάλιστα. Ομως, δεν λέτε ότι το ίδιο το πλαίσιο που βάζει η ΕΕ, όπως και οι νέοι μηχανισμοί εποπτείας, με τους οποίους έχετε όλοι σας συμφωνήσει, είναι καραμπινάτα μνημόνια και μάλιστα χωρίς ημερομηνία λήξης.

Το νέο πακέτο για το οποίο κομπάζετε, γιατί είναι, όπως λέτε, το μεγαλύτερο που έχει ποτέ δοθεί, δεν είναι ούτε δωρεά, ούτε δανεικά κι αγύριστα. Είναι νέα θηλιά στο λαιμό του λαού, ο οποίος θα κληθεί να τα πληρώσει και με την αύξηση της φορολογίας και με τη μείωση των κοινωνικών δαπανών της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας.

Γιατί - όπως σας θυμίζουν οι συνέταιροί σας - "τσάμπα γεύμα δεν υπάρχει στην ΕΕ"! Σωστά. Γιατί για να ταϊστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου ο λαός μας έχει πληρώσει πολλά. Μόνο που τώρα, με τον αγώνα του, πρέπει να πει πως δεν θα πληρώσει ξανά τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής κρίσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ