Πέμπτη 23 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα δύο χρόνια από την πυρκαγιά στην Κινέτα

Από την πυρκαγιά στην Κινέτα

Eurokinissi

Από την πυρκαγιά στην Κινέτα
Την Κυριακή 26 Ιούλη, στις 10.30 π.μ., στην Κινέτα (ταβέρνα «Παραδοσιακό») η ΚΟ Μεγαρέων Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «2 χρόνια από την πυρκαγιά στην Κινέτα. Η ζωή μας δεν μπορεί να θυσιάζεται άλλο για τα κέρδη των λίγων». Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Η μεγάλη φωτιά είχε ξεκινήσει στις 23 Ιούλη του 2018 από τα Γεράνεια όρη, κατακαίγοντας ό,τι έβρισκε στο διάβα της, φτάνοντας μέχρι την παραλία της Κινέτας. Την ίδια μέρα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή δίπλα στα διυλιστήρια της «Motor Oil», για την οποία κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη για τα διυλιστήρια υπήρχε μεγάλη ανησυχία και γι' αυτόν το λόγο μεγάλη κινητοποίηση στο ενδεχόμενο εξάπλωσης της φωτιάς. Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην Εθνική οδό, η οποία πνίγηκε από τους καπνούς, ενώ σε κάποια σημεία της οι φλόγες την προσπέρασαν κατευθυνόμενες προς τη θάλασσα. Τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς ήταν η καταστροφή των οικισμών Πανόραμα 1, 2, 3 και Γαλήνη, αφήνοντας στάχτη μια συνολική έκταση 60.000 στρεμμάτων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μερικούς μήνες μετά, τον Νοέμβρη του 2019 οι κάτοικοι της Κινέτας ήρθαν αντιμέτωποι και με τις σφοδρές πλημμύρες, με σπίτια να καταστρέφονται, ανθρώπους να εγκλωβίζονται στα λασπόνερα. Οπως κατήγγειλε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, μετά τις πυρκαγιές τα έργα ήταν πρόχειρα και αποσπασματικά, με αποτέλεσμα τα πλημμυρικά φαινόμενα να είναι ακόμα πιο έντονα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ