Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αγωνιστική η «υποδοχή» του πρωθυπουργού από σωματεία και φορείς του νησιού

Μαζικές κινητοποιήσεις καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μητσοτάκη

Από την κινητοποίηση στις Σινιές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη
Από την κινητοποίηση στις Σινιές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη
Με μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και με μαχητική συγκέντρωση, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Κέρκυρα, έστειλαν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματά τους. Με αυτόν τον τρόπο επιφύλαξαν αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό, που επισκέφτηκε το νησί για να καλωσορίσει τους επενδυτές στον Ερημίτη (βλ. το θέμα δίπλα).

Το Σάββατο το πρωί, έγινε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης στην Πόρτα Ριάλα, όπου εκπρόσωποι σωματείων και φορέων απηύθυναν χαιρετισμούς. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του Συνδικάτου Eπισιτισμού - Tουρισμού, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός ήρθε στο νησί, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators, των εφοπλιστών. «Η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη των κερδών των λίγων. Η επανεκκίνηση του Τουρισμού, η "επένδυση" στην περιοχή Ερημίτης, υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου», επισήμανε, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση πως βρήκε την ευκαιρία με την υγειονομική κρίση να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα και να διαμορφώσει συνθήκες γαλέρας. «Μας θέλουν έρμαια στα χέρια των εργοδοτών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, «χτύπησε το δικαίωμα στην απεργία και τώρα η ΝΔ χτυπάει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις».

Μαζική η πορεία στους δρόμους της Κέρκυρας
Μαζική η πορεία στους δρόμους της Κέρκυρας
Τη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο Γιώργος Πέρρος από την ΕΓ του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα αγώνα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι θα συνεχίσουν την πάλη τους για τα δικαιώματά τους, η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται, η απαγόρευση διαδηλώσεων δεν θα περάσει.

Μήνυμα αλληλεγγύης διαβάστηκε επίσης από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Tουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.

Τα ταξικά συνδικάτα του νησιού όλο αυτό το διάστημα διεκδικούν μέτρα ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης των ανέργων και του εισοδήματος όλων των εργαζομένων και μικρών αυτοαπασχολουμένων που πλήττονται από τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας, μέτρα για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, κρατική χρηματοδότηση για αποκλειστικά δημόσιο σύγχρονο δωρεάν σύστημα Υγείας. Κάλυψη όλων των αναγκών στις δομές Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρο-νοσηλευτικού και προσωπικού υποστήριξης, κατάργηση των φορολογικών νόμων και του ΕΝΦΙΑ που πλήττουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Κατάργηση των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας.

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κέρκυρας, ενώ ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού για το απόγευμα στην Ελαιουργία στις Σινιές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής Ερημίτης. Εκεί πραγματοποιήθηκε ακόμη μια συγκέντρωση, όπου μίλησαν η Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Σπύρος Κανταρέλλης, πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Τζένη Σκέμπρη, από την Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας, ο Κώστας Ρούσσινος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βόρειας Κέρκυρας και ο Βαγγέλης Χριστοδούλου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ