Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση με αφορμή τα κρούσματα σε μεγάλη εταιρεία logistics

Δύο κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε μεγάλη εταιρεία logistics στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Οι δύο εργαζόμενοι δουλεύουν στις αποθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ έγινε ιχνηλάτηση των στενών επαφών τους και τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών.

Σε σχόλιό της, η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναδεικνύει ότι σε πολύ σύντομο χρόνο από το πρώτο κύμα, επιβεβαιώνεται ότι «οι εργαζόμενοι θα βρεθούν για ακόμη μια φορά στο μάτι του κυκλώνα. Την ίδια ώρα, το αστικό κράτος και η μεγαλοεργοδοσία δεν παίρνουν κανένα απολύτως μέτρο για να μη γίνουν τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς εστίες διασποράς του ιού, παρά μόνο εκ των υστέρων θυμούνται την ατομική ευθύνη των εργαζομένων».

Επίσης, τονίζει τον κίνδυνο οι εργαζόμενοι να κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα», είτε με το χτύπημα του εισοδήματός τους, την αναστολή της σύμβασής τους ή και την απόλυση, είτε με κίνδυνο της υγείας και της ζωής τους και των μελών της οικογένειάς τους.

Υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν πλέον την πείρα να αντιληφθούν ότι με ευθύνη της εργοδοσίας αναγκάζονται να συνωστίζονται κατά δεκάδες στην παραγωγή, μπορούν να κατανοήσουν ότι με τη διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, σε περιοχές όπως η Σίνδος, που συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους, δεν λειτουργεί ούτε Κέντρο Υγείας για να καλύψει τα έκτακτα περιστατικά στη ΒΙΠΕ αλλά και τις πάγιες ανάγκες σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.

Καλεί τους εργαζόμενους συλλογικά να παλέψουν, ώστε το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης της υγείας όλων των εργαζομένων και όλων των λαϊκών οικογενειών.

Οργανωμένα να διεκδικήσουν: Να ανοίξουν άμεσα όλα τα νοσοκομεία που κλείσανε οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό. Να στελεχωθούν πλήρως και να λειτουργήσουν οι πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας. Αμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, κάλυψη όλων των απαραίτητων εξετάσεων και του τεστ με ευθύνη των εταιρειών. Να μην πραγματοποιηθεί καμία διακοπή σύμβασης, καμία μείωση σε μισθούς. Αμεση επαναπρόσληψη όσων εργαζομένων ανεστάλη η σύμβαση εργασίας. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις που αποφασίστηκαν από την περίοδο της καραντίνας μέχρι τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ