Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Διεκδικούν την επαναπρόσληψη όλων

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στην Κέρκυρα
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στην Κέρκυρα
Βήμα κλιμάκωσης του πολύμηνου αγώνα χιλιάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα αποτέλεσε η μαζική συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε χτες το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Eπισιτισμού - Tουρισμού στο νησί, με κεντρικό αίτημα την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία σήμερα 25 Μάη, καταληκτική ημερομηνία σύμφωνα με την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που διεκδικούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Από τα ξημερώματα απεργιακές φρουρές έδωσαν τη μάχη στα ξενοδοχεία «Sandy Beach», «Grand Mediterraneo» και «Kerkyra Golf», που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, ενώ μαζική ήταν η παρουσία έξω από τις πόρτες δεκάδων ξενοδοχείων σε όλο το νησί για να επιβάλουν την επαναπρόσληψή τους. Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σταμάτης Πελάης.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, η εργοδοσία επιχείρησε να υπονομεύσει την απεργία καλλιεργώντας επανάπαυση ότι οι εργαζόμενοι θα καλυφθούν με αναστολές συμβάσεων. Αντίστοιχα, σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες οι εργαζόμενοι κλήθηκαν ανήμερα της απεργίας να συμμετάσχουν σε «σεμινάρια εκπαίδευσης Covid». Παράλληλα, το Συνδικάτο διεκδικεί διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία που δεν θα λειτουργήσουν. Από την απεργιακή τους συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι απαίτησαν και την απόσυρση του αντεργατικού νόμου της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org