Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ
Οργανωμένο προβοκατόρικο σχέδιο, ζωντανή απόδειξη για το τι θα συμβεί με το νομοσχέδιο

Eurokinissi

Την ίδια στιγμή που έξω από τη Βουλή ήταν σε πλήρη εξέλιξη η άγρια επίθεση ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ και άλλων δυνάμεων καταστολής εναντίον των χιλιάδων διαδηλωτών, μέσα στην Ολομέλεια και λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για το κατάπτυστο νομοσχέδιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, επιβεβαίωνε ότι η κυβέρνηση έκανε πρόβα τζενεράλε...

Σαν έτοιμος, με άλλοθι τους «γνωστούς αγνώστους» προβοκάτορες και προκαλώντας ανοιχτά, ο υπουργός βρήκε ευκαιρία να πει «πόσο δίκιο» είχε η κυβέρνηση να φέρει το νομοθετικό εξάμβλωμα. Αφού έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων εδώ στη Βουλή», πως «όσοι έχουν επιτεθεί δολοφονικά εναντίον αστυνομικών είναι υποχρέωση της αστυνομίας να τους συλλάβει και αυτό επιχειρείται να γίνει» και ότι «όσο είμαστε εμείς στην κυβέρνηση δεν θα αφήσουμε ποτέ ανθρώπινη ζωή και περιουσία να θιγεί», ενώ επανέλαβε κάνοντας το μαύρο άσπρο πως τάχα η επίθεση δεν αφορούσε τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που ήταν «υποδειγματική» αλλά κάποιους «τραμπούκους» κ.ο.κ.

Ωστόσο, κατάπιε τη γλώσσα του όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ζήτησε από τον υπουργό να πει πώς εξηγείται ότι αφού δεν ήταν στο στόχαστρο η διαδήλωση του ΠΑΜΕ, «οι βουλευτές του ΚΚΕ έφαγαν δακρυγόνα και χημικά; `Η μήπως ήταν με τους μπαχαλάκηδες;».

Το άθλιο κυβερνητικό σχέδιο αποκάλυψε στη συνέχεια και η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Σπ. Λιβανού, ο οποίος πήρε το λόγο για να πει ότι «μια μικρή ομάδα βγήκε από το ΠΑΜΕ» και επιτέθηκε στους αστυνομικούς! Βέβαια, στη συνέχεια κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, όπως και άλλων, ανασκεύασε λέγοντας ότι «άλλο είπε» και πως «δεν καταλάβατε καλά»...

«Αυτό που έγινε ήταν προβοκατόρικο οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση και να σας δώσει δήθεν επιχειρήματα για τις περιουσίες που καταστρέφονται και όλα αυτά που λέτε», κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε πως «έχουμε το γνωστό σκηνικό οργανωμένης προσπάθειας και επιχειρησιακά της αστυνομίας, για τη διάλυση της μεγάλης συγκέντρωσης η οποία, σας ενημερώνω ότι δεν έχει διαλυθεί ξαναγύρισε πίσω».

Χαρακτήρισε τα επεισόδια που προκάλεσαν οι γνωστοί προβοκατόρικοι μηχανισμοί σαν ζωντανή απόδειξη για τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση, καθώς οι ομάδες αυτές σπρώχτηκαν από την Αστυνομία πάνω στους διαδηλωτές με διπλό στόχο, «να παίξουν το γνωστό παιχνίδι του κλέφτη και αστυνόμου, να σας δώσουν το πρόσχημα για να βομβαρδίσουν όλη τη διαδήλωση» και να δώσουν στην κυβέρνηση τα γνωστά επιχειρήματα συκοφάντησης των εργατικών - λαϊκών αγώνων.

Ενώ, δείχνοντας τα όσα απαράδεκτα προβλέπει το νομοσχέδιο, διερωτήθηκε: «Τι θα γίνει τώρα, θα ζητήσετε από τα Εργατικά Κέντρα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις αστική ευθύνη, άμα τα κάνουν λαμπόγιαλο αυτοί που δεν τους πιάνετε; Και γιατί δεν τους πιάνετε και τους αφήνετε να εκδηλώνονται έτσι; Σας λέμε ότι δεν θα περάσουν αυτά. Το σημερινό ήταν μία κλασική περίπτωση κυβερνητικού, αστυνομικού σχεδίου που δεν στόχευε αυτούς. Αν τους στόχευε δεν θα τους αφήνατε να φτάσουν στο Σύνταγμα».

«Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης - συνέχισε - και αν νομίζετε ότι φοβόμαστε γελιέστε. Και επειδή έχουμε μεγάλη εμπειρία, ξέρουμε πάρα πολύ καλά αυτές τις ομάδες, αυτό που έγινε ήταν προβοκατόρικο οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση. Το καταγγέλλουμε αυτό και λέμε αποσύρετε το νομοσχέδιο, είναι ζωντανή απόδειξη του τι πρόκειται να συμβεί».

Την επίθεση των δυνάμεων κατά των διαδηλωτών κατήγγειλαν στην Ολομέλεια και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ