Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Διεθνής αλληλεγγύη στον αγώνα των Συνδικάτων

Συνδικαλίστρια του Εργατικού Κέντρου CGT Val de Marne κρατά την αφίσα αλληλεγγύης που τύπωσε το γαλλικό Εργατικό Κέντρο
Συνδικαλίστρια του Εργατικού Κέντρου CGT Val de Marne κρατά την αφίσα αλληλεγγύης που τύπωσε το γαλλικό Εργατικό Κέντρο
Ειδική αναφορά από το βήμα του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα και τις άλλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα έγινε στη διεθνιστική αλληλεγγύη, που εξέφρασαν Συνδικάτα από όλο τον κόσμο στον αγώνα των εργαζομένων και του λαού στην Ελλάδα, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στο «γύψο» το εργατικό - λαϊκό κίνημα και να χτυπήσει τις διαδηλώσεις.

Με μηνύματα που απέστειλαν στο ΠΑΜΕ, τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς καταγγέλλουν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ, οι Διεθνείς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (TUI) Εργαζομένων στις Κατασκευές, στο Δημόσιο, στον Τουρισμό, στην Εκπαίδευση, Συνομοσπονδίες και Συνδικάτα από την Αυστρία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τη Βραζιλία, τη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη ΛΔ Κονγκό, την Κύπρο, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σουηδία, την Τουρκία και το Τρινιδάδ και Τομπάγκο.

Ταυτόχρονα, Κοινότητες Ελλήνων Μεταναστών, Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα εκφράζουν και αυτοί την καταδίκη τους στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Μηνύματα έστειλαν οι Ελληνικές Κοινότητες Δρέσδης, Φρανκφούρτης, Αννόβερου, Στοκχόλμης, Κοπεγχάγης και οι Επιτροπές Αγώνα Ντίσελντορφ, Μονάχου, Βερολίνου.

Επίσης, δεκάδες συνδικαλιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος από όλη την Ευρώπη έστειλαν τα δικά τους προσωπικά μηνύματα αγώνα.

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο CGT Val de Marne από τη Γαλλία επέδωσε κείμενο διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι, καταγγέλλοντας το αντιδραστικό νομοσχέδιο, ενώ τύπωσε και σχετική αφίσα αλληλεγγύης, με το σύνθημα «Από το Παρίσι στην Αθήνα, το δικαίωμα στη διαδήλωση δεν είναι διαπραγματεύσιμο!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ