Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Τον ρόλο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ως εφεδρείας του συστήματος, έτοιμης να στηρίξει κάθε αστική κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική, επιβεβαίωσε η πρόεδρός του Φ. Γεννηματά, η οποία για να δικαιολογήσει την υπερψήφιση από το κόμμα της του επαίσχυντου νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έφτασε να ισχυριστεί ότι «ξαναγράψαμε, με δημοκρατικό μελάνι το νομοσχέδιο και το φέραμε μέσα στο συνταγματικό πλαίσιο. Διασώσαμε τη συνάθροιση και τη διαδήλωση» και πως «αντί ένα εύκολο όχι (...) εμείς αποφασίσαμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να θυμίσουμε ξανά σε όλους ότι τούτη εδώ η παράταξη έχει ύψος και προτάσεις» για κάθε είδους βρωμοδουλειές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Μετά από όλα αυτά κατέληξε ότι το κόμμα της αποτελεί ανάχωμα... στη συντήρηση και διαγκωνίστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί να αποτελέσει τον «προοδευτικό» στυλοβάτη του συστήματος.

Ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης Κ. Βελόπουλος «βασιλικότερος του βασιλέως» ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα, όπως την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους θα πάνε ενάντια σε αυτόν το νόμο. «Το πρόβλημα με την ΝΔ είναι ότι δεν έχετε σχέδιο και εδώ ακόμα φοβάστε. Γιατί φοβάστε; Θέλουμε να επιβάλουμε νόμο και τάξη. Να μη φοβάται ο επιχειρηματίας να πάει στο μαγαζί του στο κέντρο», σημείωσε χαρακτηριστικά και «διερωτήθηκε» «για ποιον λόγο λέτε εμένα χουντικό; Επειδή θέλω να υπάρχει νόμος και τάξη στην Ελλάδα, για να μη φοβάται ο Ελληνας πολίτης;».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, βρήκε ευκαιρία να επαναλάβει τις προτάσεις του για μια άλλη διαχείριση του σάπιου συστήματος, ώστε κατά το σκεπτικό του να μην προκαλούνται πολλές κοινωνικές αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ