Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Δεν ξεπλένεται με τίποτα...

Να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» προσπάθησε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος, για το νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που χτυπάει ευθέως το δικαίωμα στην απεργία. Οπως ανέφερε αρχίζοντας τις δικαιολογίες, δεν ήταν τάχα στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «ήταν μια απαίτηση του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών», πως ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το περιορίσει... μόνο στα πρωτοβάθμια σωματεία, αν και οι «θεσμοί» «ζητούσαν το «50%+1» να αφορά όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις κ.ο.κ.

Δίνοντας την κατάλληλη απάντηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι «πρώτον, στην πολιτική μετράνε οι αποφάσεις και όχι οι διακηρύξεις και οι προθέσεις», και η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία. «Δεύτερον, η καρδιά του συνδικαλιστικού κινήματος είναι το πρωτοβάθμιο σωματείο», υπογράμμισε, αφού από εκεί εκλέγονται οι αντιπρόσωποι για τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, «εκεί είναι που οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε τρεις βάρδιες και δεν μπορούν να συγκεντρωθούν πάντα και κάνουν δεύτερη συνέλευση, εκεί είναι που υπάρχει εργοδοτική τρομοκρατία και παρακολούθηση, εκεί ακριβώς προσφέρετε τις καλύτερες υπηρεσίες», σημείωσε. «Επομένως», τόνισε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, «κρείττον σιωπάν».

Αξίζει να αναφερθεί ότι αφορμή για να προσπαθήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στάθηκαν τα όσα είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης, ως απάντηση στην κριτική που δέχεται το κόμμα του από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ψηφίζει το νομοσχέδιο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις.

Ο Κ. Σκανδαλίδης, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει τώρα ότι «βγαίνει στα κεραμίδια», και δείχνοντας και την αξία των κάλπικων διαχωριστικών γραμμών που στήνονται ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, είπε: «Ποιος έφερε το 51% της πλειοψηφίας ως υποχρεωτικό για να γίνεται απεργία; Ποιος επανέφερε την ανταπεργία; Ποιος νόμος προστατεύει τους πλειστηριασμούς από τους πλειστηριαζόμενους;», για να προσθέσει πως «ο καθένας μπορεί να βρει σειρά από πράξεις, χιλιάδες παραδείγματα και για σας και για εμάς και για τους από δω (ΝΔ), για να μας πείσουν αν είμαστε προοδευτικοί ή αν είμαστε συντηρητικοί»...


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ