Σάββατο 11 Ιούλη 2020 - Κυριακή 12 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Το τερατούργημα δεν θα εφαρμοστεί! Ο λαός θα το ακυρώσει στην πράξη

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη, για το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

INTIME NEWS

Τολμήσατε να βγάλετε από τα συρτάρια σας αυτό το κατάπτυστο σχέδιο νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και να το φέρετε στη Βουλή για να το ψηφίσετε. Γελιέστε, όμως, αν νομίζετε ότι αυτό το τερατούργημα τελικά θα εφαρμοστεί. Οπως το βγάλατε έτσι και θα το ξαναβάλετε στα συρτάρια σας ακόμα και ως ψηφισμένο νόμο.

Θα σας αναγκάσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός που θα το ακυρώσουν στην πράξη! Και μην παριστάνετε τους δημοκρατικά ευαίσθητους και θιγμένους όταν σας το λέμε αυτό. Μια ματιά στην Ιστορία θα σας πείσει για του λόγου το αληθές και υλοποιήσιμο.

Και δεν εννοούμε εκείνους τους θιγμένους του παλιού ιδιώνυμου των αρχών των δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα. Το πρόσχημα τότε ήταν οι ζωοκλοπές. Οσοι στήριζαν το ιδιώνυμο υπερτόνιζαν και τότε τα δημοκρατικά τους δήθεν φρονήματα και ευαισθησίες.

Τι έγινε τελικά; Πριν αλέκτορα φωνήσαι γέμισαν τα ξερονήσια και οι φυλακές με αγωνιστές με τον νόμο για την ζωοκλοπή, τον γνωστό πλέον ως ιδιώνυμο. Από τότε, η παράταξή τους κουβαλάει αυτήν την μεγάλη ντροπή της Ιστορίας.

Η απόδειξη της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής

Γιατί, όμως, φέρνετε το σχέδιο νόμου για τον περιορισμό, στην ουσία για την απαγόρευση, των διαδηλώσεων;

Ολα αυτά που λέτε, ότι δήθεν θέλετε να βάλετε τάξη στις διαδηλώσεις, αφήστε να τα λένε τα παπαγαλάκια σας που έχουν πιάσει δουλειά για να πείσουν για την αναγκαιότητά του.


Μην εκτίθεστε περισσότερο. Το σχέδιο νόμου σάς ξεμπροστιάζει!

Είναι η απόδειξη ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα κλιμακωθεί μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση.

Εσείς οι ίδιοι αναγκαστήκατε να παραδεχτείτε ότι θα είναι μια κρίση βαθιά, που θα τη φορτώσετε στους εργαζομένους, στα λαϊκά στρώματα όπως ακριβώς κάνατε και με την προηγούμενη.

Ξέρετε πολύ καλά πως τα αντεργατικά μέτρα που περάσατε μέσα στην καραντίνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αρκούν σε εσάς και στους φίλους σας. Θα ακολουθήσει νέο αντιλαϊκό πακέτο με μέτρα, τα οποία βέβαια ούτε προσωρινά είναι, ούτε μέτρα «δίκαιης κατανομής των βαρών» όπως κοροϊδεύετε. Οπως άλλωστε, δεν ήταν και τα μνημονικά μέτρα που ψηφίσατε όλοι σας μηδενός εξαιρουμένου.

Κι ας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυστηρούς όρους, που θα παραπέμπουν σε μνημόνια και τρόικα, σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για να καθησυχάσει τον λαό.

Δεν χρειάζεται να σας επιβάλουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και μεταρρυθμίσεις. Θα τις κάνετε μόνοι σας. Είναι στο πρόγραμμά σας.

Ετσι και τώρα οι «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή τα εργαλεία που θα φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, για να προστατευτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, θα είναι δικής σας έμπνευσης. Μπορείτε να καμαρώνετε πως θα έχουν τη σφραγίδα της δικής σας κυβέρνησης.

Τα νέα πακέτα της ΕΕ, για τα οποία πανηγυρίζετε, κύριοι της ΝΔ, αλλά και σεις, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, στις μεγάλες επιχειρήσεις θα κατευθυνθούν. Θα πληρωθούν όμως από τις τσέπες του λαού. Και με την αύξηση της φορολογίας και με τη μείωση των κοινωνικών δαπανών της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας.

Γιατί όπως προκλητικά λένε τα «συνεταιράκια» σας της Κομισιόν «δεν υπάρχει τσάμπα γεύμα στην ΕΕ».

Το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, είναι η απόδειξη, λοιπόν, σε ποιον θα σταλεί ο λογαριασμός των μέτρων: Στους εργαζόμενους, στο λαό.

Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και ομολογία της κυβέρνησής σας. Ομολογείτε την ανησυχία σας ότι οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες, τα νέα παιδιά δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, να μετράνε νέες απώλειες.

Νέα όπλα στη φαρέτρα ενός χρεοκοπημένου συστήματος

Το κύριο, όμως, είναι ότι το νομοσχέδιο για τον περιορισμό, ουσιαστικά την απαγόρευση, των διαδηλώσεων, υπηρετεί τον στρατηγικό σας στόχο. Αυτόν της υπεράσπισης ενός συστήματος που έχει χρεοκοπήσει, δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στις ανάγκες του λαού.

Η αμφισβήτηση απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης μεγαλώνει κι αυτό δεν μπορεί να ανακόψει κανένας μηχανισμός ιδεολογικής χειραγώγησης. Ο προβληματισμός αλλά και η δράση για την αναζήτηση εναλλακτικής θα μεγαλώνουν.

Γι' αυτό εξοπλίζετε με νέα όπλα τη φαρέτρα σας. Γι' αυτό θέλετε να νομιμοποιήσετε μηχανισμούς και μέτρα που ήδη έχουν περάσει σε άλλες χώρες.

Κι αν εδώ καθυστέρησαν, αυτό έγινε χάρη στη μεγάλη συμβολή του οργανωμένου ταξικού κινήματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Γι' αυτό ακριβώς, το τερατούργημα το οποίο ετοιμάζεστε σήμερα να νομιμοποιήσετε - φυσικά μόνο τυπικά - προβλέπει την εισαγωγή πιο εξελιγμένων, και άρα πιο επικίνδυνων, μηχανισμών κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας.

Το νομοσχέδιο της ΝΔ στοχεύει σε κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία και πράξη, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να βάζει στο ίδιο «τσουβάλι» τον ριζοσπαστισμό, με διάφορες υπαρκτές μορφές βίας, όπως είναι η ενδοοικογενειακή ή η ενδοσχολική βία.

Μάλιστα, προβλέπει τη σύσταση αρμόδιας υπηρεσίας - «Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας» ονομάζεται - η οποία θα προωθεί την απο-ριζοσπαστικοποίηση.

Τι σημαίνει αυτό;

Πως κατασκευάζετε, κύριοι της ΝΔ, έναν σύγχρονο ιδεολογικό, κατασταλτικό, χαφιεδίστικο μηχανισμό που θα παρεμβαίνει, από τα σχολεία μέχρι τα πανεπιστήμια, σε συνεργασία με κρατικές και μη κρατικές αρχές.

Και για να έχουμε και το καλό ερώτημα: Ποιες είναι αυτές οι Μη Κρατικές Αρχές; Είναι ΜΚΟ και διάφορα ύποπτα ιδρύματα; Είναι εταιρείες παροχής ασφάλειας; Και τι ακριβώς θα κάνει ο μηχανισμός αυτός;

Η απάντηση είναι: Αυτός ο μηχανισμός θα έχει ως καθήκον του να συκοφαντεί, να ποινικοποιεί τη δράση όποιου αντιστέκεται, παλεύει, αμφισβητεί, συγκρούεται με τη σημερινή δικτατορία του κεφαλαίου.

Γιατί αυτή ακριβώς είναι ριζοσπαστική δράση, η οποία σας ενοχλεί και με την οποία θέλετε να ξεμπερδεύετε.

Επίσημη πολιτική της ΕΕ η ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας

Η πολιτική όμως αυτή δεν αποτελεί δική σας πρωτοτυπία, κύριοι της ΝΔ. Για το μόνο που μπορείτε να κομπάζετε είναι πως εσείς είστε ο πιο φανατικός υποστηρικτής της. Κι αυτή είναι μια από τις διαφορές σας με άλλους.

Γιατί η ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας και πράξης αποτελεί και επίσημη πολιτική της ΕΕ. Και με βάση αυτήν τη θεωρία, όπως και με βάση την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, προωθείται σε μια σειρά από χώρες, η ποινικοποίηση της δράσης των λαϊκών κινημάτων και των Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Θέλετε να σας θυμίσουμε πώς ορίζει η ίδια η ΕΕ τη ριζοσπαστικοποίηση σε επίσημα κείμενά της; Γιατί μη μας πείτε πως δεν ξέρετε. Ξέρετε και παραξέρετε, αλλά δεν τολμάτε να τα πείτε εδώ μέσα καθαρά.

Η ΕΕ, δηλαδή, βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους φασίστες, τους φανατικούς ισλαμιστές και όσους παλεύουν για τη ριζική ανατροπή του σημερινού συστήματος.

Λέει χαρακτηριστικά: «Οι υποστηρικτές των ριζοσπαστικοποιημένων αριστερόστροφων ιδεολογιών απορρίπτουν τις καπιταλιστικές αξίες, τις οποίες θεωρούν κύρια αιτία της κοινωνικής ανισότητας. Εχουν εξαιρετικά επικρίνει την πολυεθνική, στρατιωτική και οικονομική ρύθμιση, όπως το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ, αντιτίθενται στην αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης, της Υγείας, των Μεταφορών κ.λπ.» Αυτά ορίζει η ΕΕ σε επίσημα κείμενά της ως ριζοσπαστισμό.

Μήπως μπορείτε να μας πείτε στη χώρα μας ποιοι είναι αυτοί; Μήπως είναι τα εργατικά σωματεία, τα σωματεία εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, των ναυτεργατών; Αλλοι κλάδοι εργαζομένων;

Αυτή είναι η ΕΕ, ο παράδεισος της δημοκρατίας!

Μάλιστα πριν από έξι μήνες αυτή η αντιδραστική ΕΕ, σε Ετήσια Εκθεσή της, κατέγραφε επίσημα ως κίνδυνο για την ασφάλεια, τις λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Θέλετε να σας θυμίσουμε τι ψηφίσατε; Γιατί ορισμένοι μάς παριστάνετε πως έχετε πάθει αμνησία! Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν υπέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό.

Να, λοιπόν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ στην κριτική τους στέκονται ΜΟΝΟ στις χουντικές αντιγραφές, αντιδρούν στις διατάξεις που βγάζουν μάτι για την αντιδραστικότητά τους, αφήνουν όμως στο απυρόβλητο τον ιδεολογικό πυρήνα αυτού του νομοσχεδίου, πάνω στον οποίο θεμελιώνονται όλα τα υπόλοιπα.

Ο λαός κερδίζει όταν σπάει τα κοινωνικά συμβόλαια

Παρακολουθήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ να μαλώνουν για την περίοδο της μεταπολίτευσης, για την πατρότητα των «κοινωνικών συμβολαίων». Θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε τον καβγά ανάμεσα στη νέα και παλιά σοσιαλδημοκρατία, αλλά επειδή δεν είμαστε στη δεκαετία του '80, αλλά στο 2020 σας λέμε το εξής:

Πως αν ο λαός μας είχε ορισμένες κατακτήσεις, αυτό μπόρεσε να το κάνει και λόγω της ανόδου του εργατικού κινήματος και λόγω του ότι υπήρχε ένας διαφορετικός συσχετισμός δύναμης με την ύπαρξη του σοσιαλισμού, που υποχρέωνε σε ορισμένες παραχωρήσεις. Ολα αυτά όμως που κατέκτησε ο λαός μας, του τα πήρατε πίσω! Ενα προς ένα! Ολοι σας και σεις, κύριοι της ΝΔ, και σεις, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Αρα, λοιπόν, ο λαός μας μπορεί να είναι κερδισμένος όχι όταν δένεται χειροπόδαρα με «κοινωνικά συμβόλαια», αλλά όταν αποφασίζει να τα σπάσει.

Εισάγετε νέους προκλητικούς αντιδραστικούς περιορισμούς

Το τερατούργημά σας, κύριοι της ΝΔ, βάζει όχι γενικά κανόνες στις συγκεντρώσεις όπως κοροϊδεύετε, αλλά νέους προκλητικούς αντιδραστικούς περιορισμούς, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμα και αυτούς που θέτει το ίδιο το Σύνταγμά σας και προηγούμενοι νόμοι σας!

Είναι ή δεν είναι πρόκληση να ορίζετε πως εξαρχής απαγορεύονται συγκεντρώσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία κ.λπ., ενώ μπορεί να απαγορευτούν και σε άλλες περιπτώσεις, όπως όταν πραγματοποιούνται χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν συμμορφώνονται οι διαδηλωτές στους περιορισμούς;

Για πείτε μας, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι κι αυτές τις μέρες ζητούν επίμονα να συναντηθούν με τον υπουργό σας, τον κ. Βρούτση, έχουν ή δεν έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Εργασίας;

Πού θέλετε να πάνε για να καταφέρουν να συναντηθούν μαζί του, μπας και εξασφαλίσουν ένα στοιχειώδες εισόδημα για όλους αυτούς που έχουν μείνει ξεκρέμαστοι και δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους;

Μάλλον στα γραφεία του ΣΕΒ! Ισως εκεί θα τον βρουν πιο εύκολα. Ξημεροβραδιάζεται μαζί τους για να πάρει γραμμή.

Οι εκπαιδευτικοί των καλλιτεχνικών μαθημάτων, που τα κόβετε από το νέο αναλυτικό πρόγραμμα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, γιατί δεν μπορούν να διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Παιδείας;

Πού θέλετε να πάνε; Εξω από κανένα κολέγιο για να βρουν την υπουργό σας ή απλά δεν θέλετε να της χαλάνε την αταραξία της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής πρακτικής;

Δεν ξέρετε μήπως, πως έκτακτα γεγονότα από μόνα τους μπορεί να επιβάλουν στους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν άμεσα;

Και μάλιστα χωρίς καν να προλάβουν, όπως απαιτείτε, να γνωστοποιήσουν στις αρχές μια διαμαρτυρία, μια διαδήλωσή τους;

Για πείτε μας. Οταν σε έναν χώρο δουλειάς γίνει ένα εργατικό ατύχημα, σκοτωθεί ένας εργάτης, οι συνάδελφοί του, έχουν ή δεν έχουν δικαίωμα την ίδια στιγμή να διαδηλώσουν έξω από μια υπηρεσία, ένα υπουργείο, να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας;

Τι δηλαδή περιμένετε; Πρώτα να πρωτοκολλήσουν την αίτησή τους για να τους δώσετε άδεια, αν έχουν δίκιο να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα;

Και μη μας πείτε ξανά πως δεν γίνονται κάθε μέρα εργατικά ατυχήματα. Γιατί προκαλείτε όχι μόνο εμάς, προκαλείτε τους εργάτες, που έχουν χάσει τους συναδέλφους τους και τις οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών.

Ξέρετε πολύ καλά πως σήμερα υπάρχουν εργάτες, όπως είναι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ που φεύγουν για τη δουλειά και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους ζωντανοί, γιατί εσείς και οι προηγούμενοι οδηγήσατε την εταιρεία στην απαξίωση, για να την παραδώσετε ολοκληρωτικά στους ιδιώτες!

Για πείτε μας: Ποιες είναι οι αυθόρμητες συγκεντρώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο για γεγονότα «κοινωνικής σημασίας»;

Αυτό το «κοινωνικής σημασίας» ποιος θα το ορίζει και με ποια κριτήρια; Εχει «κοινωνική σημασία» η διαμαρτυρία για την ακύρωση ενός πλειστηριασμού της κατοικίας μιας λαϊκής οικογένειας; Εχει «κοινωνική σημασία» η κινητοποίηση των κατοίκων μιας περιοχής, γιατί δεν φτιάχνεται ένας δρόμος - καρμανιόλα στην περιοχή τους που έχει στοιχίσει ανθρώπινες ζωές;

Εχει «κοινωνική σημασία» η αυθόρμητη κινητοποίηση σε ένα δημαρχείο των μαθητών ενός σχολείου που δεν έχει θέρμανση και οι μαθητές αναγκάζονται εν έτει 2020 να κάνουν μάθημα στο κρύο;

Με βάση όλα αυτά, ποιος τελικά θα ορίζει και με ποια κριτήρια, αν μια συγκέντρωση θα απαγορεύεται;

Μας απαντάτε:

Πρώτον: Η Αστυνομία, η οποία αποκτά υπερεξουσίες και την αρμοδιότητα να απαγορεύσει εξαρχής ή να διαλύσει μια συγκέντρωση - διαδήλωση.

Δεύτερον: Το Λιμενικό Σώμα, το οποίο επίσης θα χρησιμοποιείται ενάντια στις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, διευρύνοντας μάλιστα τον κατασταλτικό ρόλο του.

Δίνετε, μάλιστα, τη δυνατότητα στην ηγεσία της Αστυνομίας, είτε να απαγορεύσει μια συγκέντρωση με μικρό αριθμό διαδηλωτών, γιατί υποτίθεται θα προκαλέσει δυσανάλογη του μεγέθους της ταλαιπωρία...,

είτε να απαγορεύσει μια μαζική συγκέντρωση με την αιτιολογία, για παράδειγμα, ότι θα μείνει για πολλή ώρα κλειστό το κέντρο της Αθήνας.

Πώς θα εκτιμά από πριν η ηγεσία της αστυνομίας ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Θα ρίχνει τα χαρτιά σαν χαρτορίχτρα ή θα προσλάβει καφετζούδες για να ξέρει πόσος κόσμος θα κατέβει να διαδηλώσει;

Μάλλον θα χρειαστεί να κάνετε προσλήψεις στην Αστυνομία, αφού όπως επίσης διαβάζουμε στο νομοσχέδιό σας, η αστυνομική αρχή μπορεί να λαμβάνει μέτρα και στην περίπτωση που πιθανολογείται σοβαρά η τέλεση αξιόποινων πράξεων!!!

Ρίχνετε νερό στο μύλο των προβοκατόρων

Πέρα από όλα αυτά τα αντιδραστικά που περιέχει το νομοθετικό σας έκτρωμα, το πιο σοβαρό όμως είναι η αστική ευθύνη του «οργανωτή», ο οποίος θα έχει την ευθύνη αποζημίωσης για τον οποιονδήποτε εισχωρήσει σε μια συγκέντρωση ή με αφορμή μια συγκέντρωση, εάν προκαλέσει ζημιές.

Δηλαδή τι μας λέτε;

Οτι ο οργανωτής, για παράδειγμα, ένα εργατικό Σωματείο, ένας Φοιτητικός Σύλλογος, ένα Μαθητικό Συμβούλιο, δηλαδή ο πρόεδρος του Σωματείου, του Φοιτητικού Συλλόγου, του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου θα έχει την ευθύνη για τις όποιες ζημιές μπορεί να προκαλέσουν οι διάφοροι «μπαχαλάκηδες», δηλαδή οι λεγόμενοι «γνωστοί - άγνωστοι» προβοκάτορες; Δηλαδή, οι «γνωστοί» στους κρατικούς μηχανισμούς, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Και τι, δηλαδή, θα κάνετε; Θα τυλίγετε σε μια κόλλα χαρτί αγωνιστές και θα τους σέρνετε στα δικαστήρια; Για να αποδείξουν τι ακριβώς;

Αυτό που γνωρίζουν όλοι στη χώρα μας. Πως το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, οι φορείς της νεολαίας δεν έχουν καμιά σχέση με τους προβοκατόρικους μηχανισμούς. Γιατί οι μόνοι που έχουν σχέση με αυτούς τους μηχανισμούς είναι το ίδιο το κράτος και το εντός αυτού παρακράτος!!

Με αυτό που πάτε να ψηφίσετε, όχι μόνο δεν αποτρέπετε την προβοκάτσια, αλλά ρίχνετε νερό στο μύλο της παραγωγής της.

Τι λέγατε μέχρι σήμερα, κύριοι της ΝΔ; Τι αναμασούσαν τα παπαγαλάκια σας;

Οτι όταν οι διάφοροι προβοκάτορες προκαλούν ζημιές σε καταστήματα, η ευθύνη της αποζημίωσης βαραίνει τους διοργανωτές της συγκέντρωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν οι ζημιές, δηλαδή τους προέδρους ενός Σωματείου, μιας Ομοσπονδίας κ.λπ.

Αν αυτό δεν είναι η θεσμική νομιμοποίηση της προβοκάτσιας και του κοινωνικού αυτοματισμού, τότε τι είναι; Αν αυτό δεν οπλίζει και ταυτόχρονα αθωώνει τους προβοκάτορες, τότε τι κάνει; Τι ακριβώς κάνετε;

Πολύ απλά, στρώνετε εσείς το «χαλί» στα προβοκατόρικα στοιχεία, που μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια σε μια συγκέντρωση με σκοπό, βέβαια, είτε να διαλυθεί η συγκέντρωση, είτε να εξοντωθούν ηθικά και οικονομικά οι διοργανωτές, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιό σας, έχουν την αντικειμενική ευθύνη για την προβοκατόρικη δράση αυτών των στοιχείων.

Είχατε, μάλιστα, το θράσος να επιβεβαιώσετε ότι αυτό ακριβώς επιδιώκετε με τη συγκεκριμένη διάταξη, μέσω του εισηγητή σας. Ο οποίος εισηγητής σας, στην Επιτροπή της Βουλής, έσπευσε να χρεώσει στις μαζικότατες κινητοποιήσεις του 2010 και στους διοργανωτές τη δολοφονία των εργαζομένων της «Marfin»(!) που ήταν τα τραγικά θύματα ενός πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου προβοκάτσιας, με στόχο να χτυπηθούν οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις εκείνης της περιόδου.

Διάτρητα τα επιχειρήματά σας

Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης,

Σας παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες να προσπαθείτε να υπερασπιστείτε το αντιδραστικό σας νομοσχέδιο, με διάφορα γελοία επιχειρήματα παλιάς κοπής, για παράδειγμα, η προσπάθειά σας να το πλασάρετε ως «σωτήριο» για τα εμπορομάγαζα, που υποφέρουν κυρίως ή και αποκλειστικά από τις συνεχείς κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, δεν πείθει πλέον κανένα.

Οι επαγγελματίες ξέρουν καλά ποιοι τους οδήγησαν και τους οδηγούν στα σημερινά αδιέξοδα. Ξέρουν ποιοι ροκάνισαν τα ήδη μειωμένα από τον ανταγωνισμό εισοδήματά τους και τους οδήγησαν στην υπερχρέωση σε τράπεζες και Δημόσιο, στον εφιάλτη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Η δική σας κυβέρνηση ψήφισε και εμπλούτισε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που χρησιμοποιείται εις βάρος τους: Φορολόγηση απ' το πρώτο ευρώ, χαράτσια όπως το τέλος επιτηδεύματος, κατασχέσεις για χρέη 500 (!!!) ευρώ, το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Βρούτση - Κατρούγκαλου, τη σταδιακή άρση της Κυριακάτικης Αργίας... Ο κατάλογος δεν έχει τέλος! Αλλά και το άθλιο επιχείρημα των γνωστών κλακαδόρων των αστικών σχεδιασμών ότι οι κινητοποιήσεις παραλύουν το κέντρο και την αγορά, παραμένει διάτρητο.

Για πείτε μας: Οι 200.000 - κυρίως μικρές - επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο την 5ετία 2011 - 2016 έκλεισαν λόγω των κινητοποιήσεων ή λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών που τη συνόδευσαν;

Για το ότι τα μικρομάγαζα βαράνε μύγες και κλείνουν το ένα μετά το άλλο στην Κυψέλη, στον Κολωνό, στου Γκύζη και αλλού, φταίνε οι διαδηλώσεις ή η κυριαρχία μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων στην αγορά και το τσακισμένο λαϊκό εισόδημα;

Σταματήστε πια αυτήν την κουτοπονηριά. Το νομοσχέδιό σας το έχουν ήδη χαιρετίσει μεγαλοξενοδόχοι, πολυκαταστήματα και αλυσίδες του κέντρου, που - αργά, αλλά σταθερά - συγκεντρώνουν την εμπορική κίνηση της περιοχής και ορέγονται «τουριστικές οάσεις» και «μεγάλους περιπάτους»!

Αυτοί απαιτούν απαγόρευση διαδηλώσεων και σιγή νεκροταφείου, όχι οι επαγγελματίες που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη, που πολλές φορές αναγκάζονται και οι ίδιοι να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους.

Και ξέρουν ότι όταν έχουν εισόδημα τα λεφτά τους τα ακουμπάνε για να αγοράσουν τα εμπορεύματά τους, οι άνδρες και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που είναι εργάτες, υπάλληλοι, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες, δηλαδή όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και διεκδικούν.

Στο στόχαστρο το ταξικό κίνημα

Σας ακούμε, κύριοι της κυβέρνησης, να λέτε πως το νομοσχέδιο δεν αφορά τις συγκροτημένες, οργανωμένες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ. Μα ακριβώς τις συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος στοχοποιεί.

Ποιες, δηλαδή, στοχοποιεί; Τις ολιγάριθμες κινητοποιήσεις της κυβερνητικής ΓΣΕΕ, που μερικές δεκάδες φωτογραφίζονται, κάνουν δηλώσεις στα κανάλια και μετά σκορπίζουν; `Η τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που κλείνουν τάχα όλο το δρόμο; Πού το είδατε αυτό; Μόνο οι δικοί σας ΔΑΚίτες συνδικαλιστές μαζεύονται τόσοι.

Ούτε φυσικά εννοείτε τους 50 «μπαχαλάκηδες» που ανά διαστήματα παίζουν κλεφτοπόλεμο σε Εξάρχεια και κάποιες άλλες γειτονιές με την αστυνομία. Μόνο που αυτοί όλοι από όσο ξέρουμε και βλέπουμε δεν διαδηλώνουν ακριβώς. Το παιγνίδι της γάτας και του ποντικού παίζουν μέσα σε στενά.

Στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται και οι συγκεντρώσεις των πολιτικών κομμάτων. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Καταλαβαίνετε και πολύ καλά μάλιστα.

Εκεί που μιλάτε για τον σκοπό της συγκέντρωσης, μιλάτε γι' αυτό ακριβώς! Από πού κι ως πού, λοιπόν, το κράτος, η αστυνομία, ο δικαστής θα κρίνουν τον σκοπό της συγκέντρωσης που κάνει ένα πολιτικό κόμμα;

Γιατί το κάνετε αυτό; Το κάνετε, ξαναλέω, γιατί δουλεύετε με τη στρατηγική σας, με σχέδιο. Για να μπορεί σε μία πορεία να έρχεται το κράτος και να λέει ότι αυτός ο σκοπός της συγκέντρωσης, επειδή είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην ΕΕ, στον καπιταλισμό δεν συνάδει με το Σύνταγμα και άρα είναι επικίνδυνος και η συγκέντρωση πρέπει να απαγορευτεί.

Γι' αυτό βάζετε τον σκοπό της συγκέντρωσης που αφορά, ξαναλέω, και τα πολιτικά κόμματα.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι στο στόχαστρο μπαίνουν συνολικά οι διαδηλώσεις. Αλλωστε το ίδιο το νομοσχέδιό σας από τον τίτλο του κιόλας ξεκαθαρίζει ότι στόχος είναι οι «δημόσιες συναθροίσεις». Δεν μιλά ούτε για ολιγομελείς συναθροίσεις ορισμένων, ούτε για τις συναθροίσεις κάποιων «μπαχαλάκηδων» και προβοκατόρων του κινήματος.

Το νομοσχέδιο, λοιπόν, στοχεύει ακριβώς στις μαζικές, ταξικές και οργανωμένες διαδηλώσεις. Αυτές και το περιεχόμενό τους σας ενοχλούν, γιατί δεν βολεύει το σύστημά σας και την «τάξη» σας. Τις άλλες, τις λίγες των λίγων, τις αξιοποιείτε κάθε φορά, για να συκοφαντήσετε το ταξικό εργατικό κίνημα, όπως άλλωστε κάνετε και τώρα με το νομοσχέδιο.

Φυσικά και είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι οι «μπαχαλάκηδες» θα εξαφανιστούν επειδή η αστυνομία θα ζητάει τα «στοιχεία του οργανωτή» και τη λίστα με τα αιτήματα για να δώσει άδεια σε διαδήλωση!!!

Συνέχεια στα βήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Βέβαια, οι κύριοι της κυβέρνησης ξέρουν πολύ καλά πως το βήμα έντασης της καταστολής, που επιχειρούν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα ήταν μετέωρο, αν δεν είχαν προηγηθεί άλλα βήματα, και πιο συγκεκριμένα αυτά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπετε, η συνέχεια του κράτους έχει εφαρμογή κι εδώ.

-- Ποιος προχώρησε στον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, στο όνομα μάλιστα πάλι της απαράδεκτης λογικής περί «μειοψηφιών που ταλαιπωρούν»;

-- Ποιος ψήφισε τη μετατροπή των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα;

-- Ποιος διατήρησε το απαράδεκτο νομικό οπλοστάσιο των τρομονόμων, που φτιάχτηκαν για να τυλίγονται άνθρωποι σε μια κόλλα χαρτί, παρά τις προτάσεις του ΚΚΕ για την κατάργησή τους;

Η δική σας κυβέρνηση, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε όλους εσάς, κύριοι της ΝΔ, και στους παρατρεχάμενούς σας που βγάζουν φλύκταινες και μόνο στο άκουσμα μιας συγκέντρωσης, σας λέμε ξανά ότι δεν πρόκειται να σας απαλλάξουμε από αυτό το «μαρτύριο»!

Από τότε που οι καταπιεσμένοι άρχισαν να παλεύουν ενάντια στην αδικία ισχύει ένα πράγμα: Αυτό που λένε και οι στίχοι από ένα τραγούδι που έγινε ευρέως γνωστό κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα:

«Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο,/

στους δρόμους θα κριθεί ο σατράπης,/

απ΄ τη σκληράδα θα φυτρώσει,/

το νιο βλαστάρι της αγάπης».

Θα μείνει στα χαρτιά!

Η Ιστορία είναι γεμάτη από νόμους που βρικολάκιασαν, από νόμους που ήθελαν να βάλουν στο γύψο την ταξική πάλη, τη ριζοσπαστική σκέψη και δράση. Τελικά όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, έμειναν στα χαρτιά.

Τα χαρτιά αυτά βέβαια ίσως είναι χρήσιμα για άλλη όμως χρήση, από τον λαό και όλους τους αδικημένους και καταπιεσμένους αυτού του τόπου. Εκεί που ανήκουν πραγματικά τέτοιου είδους νόμοι: Στον «απόπατο» της Ιστορίας.

Η πραγματική Ιστορία, για την οποία είμαστε περήφανοι και εμείς και θα είναι και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, είναι αυτή που γράφτηκε στα πεδία των ταξικών μαχών.

Είναι η Ιστορία που γράφουν οι μαζικές διαδηλώσεις, τα μαζικά συλλαλητήρια στους δρόμους της Αθήνας, στους δρόμους της Ελλάδας. Αυτές οι κινητοποιήσεις κόντρα στα ιδιώνυμα και τις απαγορεύσεις είναι που προώθησαν προς τα εμπρός τη δημοκρατία, την πρόοδο, την ελευθερία, είναι αυτές που κράτησαν αναμμένη τη φλόγα του αγώνα, της θυσίας, της αξιοπρέπειας.

Στον δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και ως ΚΚΕ θα είμαστε μπροστά, όπως πάντα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ