Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και οι εργατοπατέρες... στο Καβούρι τους!

Οι εργαζόμενοι του κλάδου του Μετάλλου έρχονται αντιμέτωποι με την αντεργατική κλιμάκωση, με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών κ.ο.κ.

Ταξικά συνδικάτα δίνουν μάχη, με πολύμορφες δραστηριότητες, όπως και με τη χτεσινή μέρα δράσης στον κλάδο, για την οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων, για να μην πληρώσουν ξανά την κρίση.

Και οι εργατοπατέρες... το χαβά τους: Η πλειοψηφία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) όχι μόνο αποφάσισε να διεξαγάγει ένα αποκλειστικά εκλογικό συνέδριο λίγων ωρών στις 4 Ιούλη, εμποδίζοντας να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και τον τρόπο αγωνιστικής αντίδρασης, αλλά, συνεχίζοντας τις... «αγωνιστικές παραδόσεις» της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αποφάσισε και αυτή να στήσει το «συνέδριο» - παρωδία της στο πολυτελές ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι!

Οι ίδιοι εργατοπατέρες που επικαλούνταν με θράσος... «οικονομική στενότητα» όταν απέρριπταν τα αιτήματα Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, της ΣΝΑΪΝΤΕΡ κ.λπ. για έμπρακτη στήριξη μπροστά στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν αυτά στην Αθήνα ενάντια σε λουκέτα και άλλα αντεργατικά σχέδια... τώρα «κλείσανε» το χλιδάτο ξενοδοχείο τους στο Καβούρι, για να μπορούν μαζί με τα φιλαράκια τους στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να δροσιστούν δίπλα από τις πισίνες του, όσο πιο μακριά γίνεται από τους εργαζόμενους, τις αγωνίες και τους αγώνες τους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ