Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέρα δράσης από Συνδικάτα στο Μέταλλο

Από τη συγκέντρωση στην αρχή της πρωινής βάρδιας στη Ζώνη
Από τη συγκέντρωση στην αρχή της πρωινής βάρδιας στη Ζώνη
Σε σειρά δράσεων προχώρησαν χτες Συνδικάτα του Μετάλλου, στο πλαίσιο της μέρας δράσης.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας έκανε παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, απαίτησε να μην εφαρμοστούν αντεργατικά μέτρα όπως η εκ περιτροπής εργασία, ενώ οργάνωσε σύσκεψη με μετανάστες. Το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην είσοδο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στην αρχή της βάρδιας.

Εξόρμηση στην πύλη του εργοστασίου της ΣΙΔΕΝΟΡ πραγματοποίησε το πρωί το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, καταγγέλλοντας και τις περίπου 20 απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων που έκανε ο όμιλος το τελευταίο διάστημα. Το Συνδικάτο ενημέρωσε τους εργαζόμενους και κάλεσε να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευσή του, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί χτες το βράδυ.

Στην πύλη του εργοστασίου της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» βρέθηκαν μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Με το πανό και την ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν την αξιοποίηση, από πλευράς της εργοδοσίας, του αντεργατικού προγράμματος «Συν-Εργασία», με το οποίο δίνεται ακόμα ένα χτύπημα στους μισθούς και την πλήρη απασχόληση. Οι εργαζόμενοι, έχοντας αποκτήσει πλέον μεγάλη πείρα από τα συνεχή αντεργατικά χτυπήματα, έπαιρναν την ανακοίνωση, συζητούσαν με τα μέλη του Συνδικάτου για το πώς μπορεί να οργανωθεί η αντίσταση σε αυτήν την επίθεση. Τις επόμενες μέρες, το κλαδικό Συνδικάτο συνεχίζει με παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα εργοστάσια του Βόλου.


Από την παρέμβαση έξω από τη «Χαλυβουργία» στη Μαγνησία
Από την παρέμβαση έξω από τη «Χαλυβουργία» στη Μαγνησία
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πόδι για να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα(16/6/2021)
Από πόλη σε πόλη το μήνυμα του ξεσηκωμού σε όλη τη χώρα(4/6/2021)
Αγωνιστικός ξεσηκωμός στη Θεσσαλία(14/5/2021)
«Στο πόδι» μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιτυχία της απεργίας(6/5/2021)
Με όλες τις δυνάμεις για το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Αθήνα(23/1/2020)
Κανείς στη δουλιά, όλοι στην απεργία!(6/5/2005)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org