Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεγάλη η συμμετοχή των οικοδόμων στις στάσεις εργασίας

Από τις χτεσινές στάσεις εργασίας και συνελεύσεις σε εργοτάξια
Από τις χτεσινές στάσεις εργασίας και συνελεύσεις σε εργοτάξια
Με μεγάλη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους έγιναν χτες οι στάσεις εργασίας και οι συνελεύσεις σε μεγάλα εργοτάξια τις οποίες οργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Ξεκινώντας από νωρίς το πρωί και συνεχίζοντας μέχρι το μεσημέρι, το Συνδικάτο βρέθηκε σε μια σειρά από εργοτάξια, συζητώντας με τους εργαζόμενους και σχεδιάζοντας τη συνέχεια της αγωνιστικής του δράσης. Στην πρωτοβουλία συμμετείχε και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και η συμφωνία που εκφράστηκε με τα αιτήματα που ιεραρχεί το Συνδικάτο έδωσαν τον τόνο της συνέχισης και κλιμάκωσης των αγωνιστικών πρωτοβουλιών, ακόμα και με απεργία. Μετά τα μεγάλα εργοτάξια, θα ακολουθήσουν περιοδείες σε μικρότερα έργα.

Το Συνδικάτο διεκδικεί: Να σταματήσουν το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων, η δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Καμία υποχώρηση από το 5ήμερο - 7ωρο. Καμία καθυστέρηση πληρωμών. Κατώτατο μεροκάματο στα 45 ευρώ μεικτά για ανειδίκευτους χωρίς τριετίες. Να μπει τέλος στο κλέψιμο και στο παζάρι των ενσήμων, κάθε μέρα εργασίας να είναι και μέρα ασφάλισης. Να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Τέλος, στη συζήτηση με τους εργαζόμενους το Συνδικάτο κατήγγειλε το γεγονός ότι το αίτημά του για συνάντηση έχει μείνει χωρίς απάντηση από το υπουργείο Εργασίας, που συνεχίζει να έχει κατεβασμένα τα ρολά του για τους εργαζόμενους, την ώρα που η κυβέρνηση ενισχύει συνεχώς το αντεργατικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org