Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
«Τα λεφτά δεν φτάνουν» για τις εφημερίες των επικουρικών γιατρών

Προβλήματα καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του Απρίλη σε επικουρικούς γιατρούς που προσλήφθηκαν από τα μέσα Μάρτη και μετά, καθώς η μισθοδοσία τους έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ΠΔΕ - ΕΣΠΑ και όπως ειπώθηκε... «τα λεφτά δεν φτάνουν»! Μετά από αγωνιστικές παρεμβάσεις της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και των ίδιων των επικουρικών γιατρών, οι διοικητές τελικά υπέγραψαν «εντέλλεσθε» για την αποπληρωμή με δική τους ευθύνη, οπότε οι εφημερίες του Απρίλη θα αποπληρωθούν, με καθυστέρηση, τέλη Ιούνη.

Οπως καταγγέλλει όμως η ΕΙΝΑΠ, «από τον επόμενο μήνα το πρόβλημα θα ξαναπροκύπτει διαρκώς». Η Ενωση υπογραμμίζει ότι αυτό αποτελεί συνέχεια του εμπαιγμού, αφού οι συμβάσεις των συγκεκριμένων επικουρικών είναι μονοετείς και η κυβέρνηση υπαναχωρεί από τις δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος στις αρχές Μάρτη είχε δηλώσει πως οι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές που θα στρατευθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας «θα μείνουν μόνιμα στο Δημόσιο»...

Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά απαιτεί μεταξύ άλλων: Την προκήρυξη μόνιμων θέσεων επιμελητών και τη συνέχιση της διαδικασίας κρίσης. Τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ειδικευμένων με μόνιμους επιμελητές. Την ένταξη όλων των επικουρικών γιατρών στην κανονική μισθοδοσία μέσω κρατικού προϋπολογισμού. Την αναγνώριση πλήρων δικαιωμάτων, π.χ. για πάσης φύσεως άδειες κ.λπ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org