Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος

«Προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση της ΝΔ ικανοποίησε ακόμα μια επιθυμία του κεφαλαίου, θυσιάζοντας στο βωμό του κέρδους την ανθρώπινη υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος». Τα παραπάνω σημειώνει η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, για την απόφαση της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει την «ΤΙΤΑΝ» να καίει RDF/SRF.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «είναι εξέλιξη που επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του ομίλου να διασφαλίσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά του, ιδιαίτερα στην περίοδο της τρέχουσας καπιταλιστικής κρίσης. Είναι απόφαση βαθιά ταξική, πολιτική επιλογή της άρχουσας τάξης, με ρόλο διεκπεραιωτή στην κυβέρνηση της ΝΔ. Η "επόμενη μέρα" της αδειοδότησης πρέπει να βρει το λαό ακόμα περισσότερο ενωμένο και οργανωμένο, έτσι ώστε με μαχητικούς, μαζικούς αγώνες να καταφέρει την ανάκληση της αδειοδότησης».

Καλεί το λαό να συνεχίσει τον αγώνα βάζοντας στο επίκεντρο τους ενόχους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, τα πολιτικά τους στελέχη στην Τοπική Διοίκηση, σε δήμους και Περιφέρειες, «να δώσει μαχητική συνέχεια στις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις, να μην υποχωρήσει αλλά τώρα να είναι η στιγμή που θα οξύνει ακόμα περισσότερο την πάλη για τα συμφέροντά του. Να βαθύνει ακόμη περισσότερο τον προσανατολισμό του αγώνα του, να βάλει στο επίκεντρο τον πραγματικά ένοχο για τις εξελίξεις, που δεν είναι διαφορετικός από τον σημερινό καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μόνο δεινά φέρνει για τους λαούς. Να βάλει στην προμετωπίδα του αγώνα του τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική, δηλαδή την ανατροπή των σημερινών καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ