Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» με πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και διαλυμένες εργασιακές σχέσεις

Σε σχόλιό του για την «επανεκκίνηση» της οικονομίας και τα μέτρα της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η πολιτική "ανοίξαμε και σας περιμένουμε", που διαφημίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, στηρίζεται πάνω στα πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, μόνο και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των ομίλων στον Τουρισμό και τις Μεταφορές, και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό καταδικάζονται στην εξαθλίωση των 400 - 500 ευρώ, στην εκ περιτροπής εργασία, ενώ χιλιάδες ελαστικά απασχολούμενοι μένουν "στον αέρα", χωρίς εισόδημα!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της λεγόμενης "εξωστρέφειας" που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, επενδύοντας στη μονοκαλλιέργεια του Τουρισμού και υπονομεύοντας ταυτόχρονα υπαρκτές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, σύμφωνα με τις προτεραιότητες των επενδυτών και τα κέρδη του κεφαλαίου».

Ασφάλεια για ξενοδόχους, επιχειρηματικούς ομίλους, ανασφάλεια για εργαζόμενους, νησιώτες, μικροεπιχειρηματίες

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι μόνοι που μπορούν να νιώθουν ασφαλείς από το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Τουρισμό είναι οι μεγάλοι ξενοδόχοι, οι αεροπορικές εταιρείες και τα μεγάλα πρακτορεία. Αντίθετα, οι κάτοικοι των νησιών, οι εργαζόμενοι και οι μικροί επιχειρηματίες στον Τουρισμό νιώθουν ήδη ανασφάλεια, καθώς τα μέτρα της κυβέρνησης και οι εκπτώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα, μαζί με το τσάκισμα των εισοδημάτων τους, φέρνουν και την υπονόμευση της δημόσιας υγείας.

Για τη σημερινή κατάσταση φέρουν ευθύνη διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Αφού έχτισαν την ελληνική οικονομία στα πήλινα πόδια του "τουριστικού θαύματος", τώρα καλούν ξανά τα μόνιμα υποζύγια να βάλουν πλάτη. Μόνο που ο λαός έχει πληρώσει ήδη πολλά. Να μην πληρώσει ξανά!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ