Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδίκη των ρατσιστικών φασιστικών επιθέσεων σε μετανάστες εργάτες

Μαζική εξόρμηση χτες στις εργατογειτονιές για την απομόνωση των θρασύδειλων τραμπούκων

Τα συνεχόμενα κρούσματα επιθέσεων σε μετανάστες εργάτες από ομάδες φασιστοειδών που γίνονται το τελευταίο διάστημα καταδικάζουν οι Κομματικές Οργανώσεις Περιστερίου του ΚΚΕ.

Τελευταίο περιστατικό ήταν η επιδρομή τάγματος φασιστοειδών εφόδου με καδρόνια και πέτρες σε σπίτι όπου μένουν Πακιστανοί εργάτες, απειλώντας τους και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα. Οπως καταγγέλλουν οι μετανάστες, η συμμορία έσπασε τα τζάμια του σπιτιού και φώναζε «θάνατος στους Πακιστανούς», «φύγετε από τη χώρα μας» και άλλα παρόμοια.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος χτες το απόγευμα επισκέφθηκαν τους μετανάστες εργάτες στο σπίτι τους, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στην περιοχή, καλώντας το λαό να απομονώσει κάθε ρατσιστική φωνή και να οργανώσει την πάλη του μαζί με τους μετανάστες εργάτες.

Στην ανακοίνωση των ΚΟ σημειώνεται η καταδίκη τέτοιων θρασύδειλων επιθέσεων, από ομάδες που «με τη γνωστή τακτική μέσα στα σκοτάδια σαν τα ποντίκια βγαίνουν από τα λαγούμια τους και επιτίθενται σε φτωχούς εργάτες με ξύλα, πέτρες και απειλές».

Τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση ότι «αυτές οι επιθέσεις αποτελούν την άλλη όψη της καταστολής που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους που βρίσκονται στη χώρα μας εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους οποίους συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας δίνοντας "γην και ύδωρ" στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες. Αέρα στα πανιά αυτών των φασιστοειδών δίνει η προκλητική πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής να αθωωθούν οι νεοναζί - δολοφόνοι.

Κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και τον ρατσισμό. Να μας πείσουν ότι αυτοί οι ξένοι εργάτες που ζουν στις γειτονιές μας είναι εχθροί μας επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα, διαφορετική γλώσσα και συνήθειες από εμάς. Δεν θα τους περάσει! Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε τις ίδιες αγωνίες και όνειρα με αυτούς τους ανθρώπους! Οτι είμαστε από την ίδια μεριά! Οτι έχουμε απέναντί μας τους ίδιους εχθρούς. Τις κυβερνήσεις που μας στερούν το μεροκάματο και τη ζωή που αξίζουμε.

Οι εργαζόμενοι του Περιστερίου ξέρουν πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά, να ξεριζώνεσαι από το σπίτι σου και να προσπαθείς να σταθείς στα πόδια σου. Επίσης, ξέρουν καλά να βάζουν στη θέση τους κάθε λογής φασίστες που κάνουν τους "μάγκες" στους φτωχούς ανθρώπους, χτυπάνε αγωνιστές εργαζόμενους Ελληνες και ξένους και είναι τσιράκια των αφεντικών.

Δίνουμε το χέρι - Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες! Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική φωνή! Ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών, το οργανωμένο ταξικό κίνημα μπορεί να τσακίσει τους φασίστες!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ