Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Υπόθεση της λαϊκής πάλης η αντισεισμική θωράκιση

Παρέμβαση της ΤΕ Καρδίτσας με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στην Αργιθέα

Ο σεισμός που σημειώθηκε πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας ήταν το δεύτερο «χτύπημα» μετά το καλοκαίρι του 2018, οπότε και υπήρχαν αρκετές ζημιές σε υποδομές και κατοικίες. Σήμερα, δεν υπάρχουν νέα εμφανή προβλήματα σε δημόσια κτίρια ή κατοικίες, αλλά τα ήδη υπάρχοντα από τον προηγούμενο σεισμό διευρύνθηκαν και μεγιστοποιήθηκαν. Η αιτία είναι ότι ακόμη δεν αποκαταστάθηκαν οι βλάβες από τον προηγούμενο σεισμό, ούτε βέβαια δρομολογήθηκαν αναγκαία έργα αντισεισμικής προστασίας.

Τα σοβαρά αυτά προβλήματα, που απασχολούν το λαό της περιοχής, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Η ΤΕ Καρδίτσας στέκεται στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ, εστιάζοντας στη μείωση των κρατικών δαπανών για έργα αντισεισμικής προστασίας, για προσλήψεις προσωπικού, στη μεταφορά της κρατικής ευθύνης σε περιφερειακό επίπεδο, στην κατάργηση σχετικών υπηρεσιών για προληπτικούς ελέγχους, στο γεγονός ότι η έρευνα και αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών θεωρούνται «κόστος».

Καλεί το λαό να διεκδικήσει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειάς του, τα απαραίτητα έργα αντισεισμικής θωράκισης και ουσιαστικό έλεγχο όλων των κτιρίων, με ευθύνη του κράτους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του λαού. Να οργανωθεί τακτική και ουσιαστική ενημέρωση και προετοιμασία για την αντιμετώπιση κάθε είδους φυσικού φαινομένου (σχέδιο εκκένωσης, κατάλληλοι χώροι, προσωπικό για βοήθεια κ.λπ.)».

Σημειώνει ότι «η αντισεισμική θωράκιση της χώρας συνολικά, η προστασία των κατοίκων και της περιουσίας τους από τους σεισμούς είναι σημαντικό έργο υποδομής και άμεσης προτεραιότητας. Δεν είναι πρόβλημα τεχνοκρατικό, ούτε ζήτημα κακής διαχείρισης. Η έλλειψη σήμερα ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προστασίας είναι πολιτικό ζήτημα, που έχει αναδείξει το ΚΚΕ πολλές φορές με όλα τα δυνατά μέσα. (...) Μόνο μια πολιτική εξουσία και οικονομία που θα λειτουργούν με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των αναγκών και την προστασία όλης της κοινωνίας μπορεί να λύσει συνολικά και ουσιαστικά το πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org