Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Καταγγέλλει την υποδοχή του δημάρχου στον ναύαρχο της ΝΑΤΟικής αρμάδας

«Μετά τη βαθιά υπόκλιση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή στον διοικητή της βάσης των ΗΠΑ στη Σούδα, σειρά πήρε ο δήμαρχος Χανίων κος Σημαντηράκης, που "με ιδιαίτερη χαρά" υποδέχτηκε την προηγούμενη βδομάδα τον ναύαρχο του ναυτικού επιτελείου SNMG2 του ΝΑΤΟ και τη συνοδεία του, γευματίζοντας έπειτα μαζί τους σε ΝΑΤΟική πολεμική φρεγάτα». Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Χανίων, τονίζοντας ότι πρόκειται για κινήσεις - πρόκληση για τον χανιώτικο λαό.

Θυμίζει άλλωστε ότι μόλις πριν από λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ενέκρινε ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟικών βάσεων και στους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν, και τώρα ο δήμαρχος Χανίων καλωσορίζει τους ΝΑΤΟικούς αναφέροντάς τους ότι «η παρουσία σας στα Χανιά στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας και ασφάλειας»!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει το ρόλο της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2, που αναπτύσσεται στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό, ρόλος ο οποίος «ουσιαστικά σχετίζεται με τους εντεινόμενους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις εξελίξεις στη Συρία, ενισχύοντας τη στρατιωτική ισχύ του ΝΑΤΟ σε μια κρίσιμη για τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας περιοχή, προετοιμάζοντας και νέες πιθανές επεμβάσεις σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, δεν καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα, δεν καταδικάζουν τη Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης που είναι πέρα και έξω από το Διεθνές Δίκαιο και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, δεν αναφέρονται καν στη δηλωμένη πρόθεση χωρών ανταγωνιστικών έναντι των ΗΠΑ (Ρωσία - Ιράν) ότι είναι στόχος όλες οι βάσεις των ΗΠΑ».

Με βάση τα παραπάνω, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτει το ερώτημα: «Για ποια "ασφάλεια" λοιπόν και για ποια "συνεργασία" χαίρεται ο κος Σημαντηράκης;». Και καλεί τον χανιώτικο λαό και τους μαζικούς του φορείς να γυρίσουν την πλάτη στους φονιάδες των λαών και στους υποστηρικτές τους. «Να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην παρουσία των φονιάδων στην περιοχή μας. Ενάντια στην ύπαρξη των βάσεων του θανάτου στην περιοχή μας και στην εγκατάσταση σε αυτές πυρηνικών όπλων και πυρηνικών υποβρυχίων των ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ