Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση αποσυμφόρηση των νησιών, μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους

Τις ευθύνες ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεων για την πολύ δύσκολη κατάσταση στα νησιά για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, αλλά και τους κατοίκους, ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για την «ανθρωπιστική κατάσταση των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ζητώντας άμεσα μέτρα για την ανακούφισή τους. Στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα, συνεχίζοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ την ευρωενωσιακή πολιτική καταστολής, χτίζει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, φυλακές στα ελληνικά νησιά, όπου με βάση και τη γερμανική πρόταση θα συνεχίζει να εγκλωβίζεται ο κύριος όγκος των αιτούντων άσυλο. Για την πλειοψηφία επιφυλάσσεται απέλαση, για ελάχιστους άσυλο, ενώ ακόμα πιο λίγοι θα πηγαίνουν τελικά σε χώρες της ΕΕ.

Το τι πραγματικά ετοιμάζεται φανερώνεται από τη "διεύθυνση επιστροφών" που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή φάμπρικα απελάσεων για να γυρίζουν οι πρόσφυγες πίσω στην κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις φουντώνουν έχοντας τεράστιες ευθύνες.

Να παρθεί πίσω η υπογραφή της Ελλάδας από τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και τον Κανονισμό του Δουβλίνου. Να καταδικαστεί η πολιτική των δολοφονικών πλωτών φραγμάτων - παγίδων, της εμπλοκής και χρηματοδότησης ΜΚΟ, της ανοχής στη δράση ακροδεξιών ομάδων που πυροδοτεί εντάσεις στα νησιά σε μια ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη κατάσταση για νησιώτες και πρόσφυγες. Να κλείσουν τα hot spots, με κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα για μετάβαση στις χώρες πραγματικού προορισμού τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιδεινώνει την απαράδεκτη κατάσταση εγκλωβισμού το «νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο»(9/12/2020)
Παρουσίασε την πολιτική εγκλωβισμού και καταστολής που υλοποιεί(19/12/2019)
Απαράδεκτα και αντιδραστικά τα μέτρα(1/10/2019)
Διατηρούν τα κολαστήρια(5/9/2019)
Ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών(3/9/2019)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org