Σάββατο 1 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 2 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το σχέδιο των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό

Από τη συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι
Από τη συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι
Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό ότι το αμερικανικό σχέδιο για το Παλαιστινιακό, που ψευδεπίγραφα προβάλλεται ως "συμφωνία του αιώνα", όχι μόνο δεν κατοχυρώνει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αλλά διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή.

Το σχέδιο προβλέπει:

-- Την παραχώρηση της Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ ως "αδιαίρετη ισραηλινή πρωτεύουσα".

-- Προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, που είναι η καρδιά του 30% της Δυτικής Οχθης, και περιοχών που βρίσκονται βόρεια της Νεκράς Θάλασσας, στο ισραηλινό κράτος.

-- Διατήρηση των ισραηλινών εποικισμών και των χιλιάδων εποίκων, που είναι δυνάμεις κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, μέρος του γενικότερου ιμπεριαλιστικού σχεδίου που προωθούν οι ΗΠΑ, για απαράδεκτες διευθετήσεις στην περιοχή κατά των λαών.

Τώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

-- Για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

-- Κατάργηση των εποικισμών και αποχώρηση των εποίκων, επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

-- Απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις - σήμερα της ΝΔ, πριν του ΣΥΡΙΖΑ - έχουν μερίδιο ευθύνης για την αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και επειδή δεν έχουν προχωρήσει στην αναγκαία αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, παρά την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής».

Τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού επανέλαβε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, και κατά τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι, στον Περισσό.

Παρέμβαση έκανε και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ανάμεσα σε άλλα: «Δεδομένου ότι δεκάδες Κοινοβούλια έχουν αναγνωρίσει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος και ότι το σχέδιο των ΗΠΑ συνιστά προκλητική επιχείρηση νομιμοποίησης της ισραηλινής πολιτικής των εποικισμών, του επεκτατισμού και της κατοχής παλαιστινιακών εδαφών, πώς τοποθετείται ο ύπατος εκπρόσωπος Ζ. Μπορέλ για το σχέδιο αυτό, που υπονομεύει τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων και τα αιτήματά τους για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του '67 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ;».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org