Σάββατο 1 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 2 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστολή στρατευμένων ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή

Σε επιστολή τους, σμηνίτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην 111 ΠΜ αναφέρουν: «Οι εξελίξεις γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες για το λαό μας, καθώς μετά την ψήφιση της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις μπαίνει στο τραπέζι και η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, όπως σε Σαουδική Αραβία και Λιβύη.

Την ίδια στιγμή έχει δοθεί το ελεύθερο στις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις να αξιοποιούν υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια για τις εκάστοτε ανάγκες τους. Είναι χαρακτηριστική και πολύ έντονη η παρουσία τους στην περιοχή μας, τη Μαγνησία, κάτι που θα ενταθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες μέρες, με την άσκηση Ελλάδας, Γαλλίας και ΗΠΑ με την επωνυμία "Μέγας Αλέξανδρος - 2020".

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό μας εφησυχασμό ότι όλα τα παραπάνω συντελούν στην προστασία της χώρας μας και ότι οι πολεμικοί ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ αποτελούν παράγοντα ασφάλειας στην περιοχή.

Εχουμε όμως εμπειρία και ξέρουμε πως ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Εχουμε εμπειρία και ξέρουμε πως ό,τι γίνεται σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί την ασφάλεια του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα καθιστά τη χώρα μας στόχο, καθώς μπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους μηχανισμούς αυτούς.

Καταδικάζουμε τη συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και δεν δεχόμαστε οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική αποστολή στο εξωτερικό, στη Λιβύη, στη Σαουδική Αραβία, στα Στενά του Ορμούζ ή οπουδήποτε αλλού σχεδιάζουν.

Σήμερα είναι ακόμα πιο επίκαιρο το σύνθημα "Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά"!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org